– Vi skal gi alt vi har resten av sesongen. Er det nok, skal vi ha en stor fest – om ikke, prøver vi igjen neste år

Liverpool har nå de samme defensive tallene som de hadde i 2019/20-sesongen.

Liverpool er i kjempeform, og møter i kveld et annet formlag i Arsenal i kveld. På tirsdagens pressekonferanse snakket Jürgen Klopp om forskjellen i kampbelastning på de to lagene.

Siden forrige møte i ligacupen tidligere i år har Liverpool spilt tolv kamper. Arsenal har til sammenligning kun spilt seks. «The Gunners» er ikke med i Europa denne sesongen, og er slått ut av FA-cupen.

– Jeg elsker det. Å spille kamper er det beste å gjøre, etter min mening. Det er ikke enkelt med antallet kamper, intensiteten i kampene og reisingen mellom dem. Jeg nyter hvert eneste øyeblikk av det likevel, og når du noen ganger føler deg skikkelig sliten, er det en del av det. Jeg liker alt med det, sier van Dijk i et intervju med Liverpoolfc.com

Liverpool har ikke sluppet inn et mål i førsteomgangen av en Premier League-kamp siden Christian Pulisic scoret for Chelsea 2. januar. Med 20 baklengsmål på 28 ligakamper har de røde nøyaktig de samme defensive tallene som de hadde etter 28 kamper i 2019/20-sesongen, da det ble ligagull.

– Det er veldig spennende, og alt er som finaler. Slik føles det også. Alle kampene kommer til å bli tøffe. Det er et veldig tøft program, og i tillegg kommer Champions League-trekningen. Til helgen har vi FA-cupen, og i kveld har vi en stor kamp mot Arsenal som er i kjempeform, så la oss bare gå for det.

Klar for det som venter i kveld

Han har blitt imponert over Arsenal den siste tiden.

– De er åpenbart en fantastisk klubb med en rik historie. Jeg synes Arteta gjør en fantastisk jobb der. Han har støtten fra ledelsen, og de bygger mot noe bra. De har en klar filosofi og identitet, og det er aldri enkelt, spesielt ikke der nede. Vi vant der i ligacupen, men det var veldig tøft.

KAMP I KVELD: Virgil van Dijk og Liverpool må stoppe Martin Ødegaard og co i kveld.

KAMP I KVELD: Virgil van Dijk og Liverpool må stoppe Martin Ødegaard og co i kveld.

Det har vært mye snakk om Arsenals form, men den nederlandske landslagskapteinen trekker frem hvilken form Liverpool er i, med åtte strake seire i ligaen.

– Vi er også i god form, og fokuserer mye på oss selv. Vi skal se på alle delene av spillet, hvordan de bygger opp bakfra, og presset på midtbanen og så videre. Vi kommer til å se på alle situasjonene, og hvordan de har gjort det mot oss, og hva de kan komme til å endre på – eller hva vi må endre på. Vi forbereder oss så godt vi kan, og når alt kommer til alt handler det bare om hva som skjer i kveld, og hvordan små detaljer kan gjøre en forskjell, sier han.

En herlig innstilling

Det er ikke bare på banen at van Dijk sprer rundt seg med stor ro og selvtillit. Bare det å lese hva han sier gjør at en kan bli litt ekstra optimistisk før sesonginnspurten.

– La oss gi alt det vi har, og nyte det. Ha troen, og uansett hva som skjer, dersom vi får et tilbakeslag eller ikke, bare holde det gående og gi alt vi har til slutten av sesongen, sier van Dijk.

– Her må vi være veldig klare, også på intensiteten, og så bare gå for det. Vi skal gjøre alt det vi kan for å vinne kampen og få et godt resultat, og så får vi se om det er nok.

MED I ALLE TURNERINGER: Liverpool henger med i gullkampen, og er i kvartfinale i FA-cupen og Champions League.

MED I ALLE TURNERINGER: Liverpool henger med i gullkampen, og er i kvartfinale i FA-cupen og Champions League.

Han tenker ikke på avstanden opp til Manchester City.

– Nei, og jeg kan kun snakke for meg selv – jeg tror ikke det. Jeg har sagt for flere måneder sidan at dersom noen gir opp tittelen og ikke tror vi kan gjøre det, så kan de bli hjemme.

– Alt kan fortsatt skje. Det er fortsatt mange kamper igjen, uansett hvordan det ender i våre kamper. Jeg kan love at vi skal gi alt det vi har til sesongen er over. Dersom det er nok, skal vi ha en stor fest. Om ikke, så prøver vi igjen neste sesong, sier 30-åringen.

Arsenal - Liverpool spilles i kveld kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.