Tv-selskapene har neppe gjort seg mer populære hos Jürgen Klopp

April måned kunne ikke sett mer intens og krevende ut for Jürgen Klopp og Liverpool, som får lite hjelp på veien av tv-selskapene.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har som vi vet tidvis hatt et anstrengt forhold til tv-selskapene i England nå det gjelder valg av tidspunkt for tv-kamper. Spesielt er det BT Sport som har det gjennomgå, da det er de som er så heldige - eller uheldige - som sitter på den beryktede tidligkampen hver Premier League-lørdag. 

Fotballkamp klokken 12.30 lokal tid er ikke Jürgen Klopps kopp te. I april måned blir det bare én av bekymringene tyskeren får når han skal ta en kikk på terminlisten til Liverpool. 

Tøff start

Det starter imidlertid med nettopp en slik tidligkamp, og det på et tidspunkt manageren liker det minst. Liverpool skal møte Watford på Anfield lørdag 2. april klokken 13.30 norsk tid. En kamp Liverpool bør vinne uansett, men Klopp liker nok neppe å møte Roy Hodgson sitt lag så kort tid etter en landslagspause. 

Spesielt for de brasilianske landslagsspillerne Alisson og Fabinho blir det kort tid til reise og restitusjon. Så sent som natt til onsdag 30. mars spiller de sin andre og siste kamp i samlingen. 

Heldigvis er det slutt på tre kamper per samling for landslagene, noe som gjør at de aller fleste landslagsspillerne vil være ferdigspilt i løpet av kvelden tirsdag 29. mars. Spesielt for Mohamed Salah, Sadio Mané, Diogo Jota og Takumi Minamino blir samlingen en utladning, ettersom de skal ut i avgjørende kvalikkamper til VM. 

Vi kan være glad det «bare» er Watford, men kampene som venter er langt ifra «bare bare». 

Avgjørende trippel

Fredag får vi vite hvem Liverpool skal møte i kvartfinalen i Champions League. Det første oppgjøret spilles tirsdag 5. eller onsdag 6. april. Lørdag 9. eller søndag 10. april er det kamp mot et visst Manchester City på Etihad, før kvartfinalen skal avgjøres den påfølgende midtuken. 

AVGJØRENDE: Klopp og Guardiola møtes til en svært avgjørende duell 9. april.

AVGJØRENDE: Klopp og Guardiola møtes til en svært avgjørende duell 9. april.

En avgjørende trippel, som for alt vi vet kan inneholde tre kamper mot Manchester City i løpet av bare en uke. 

Om du trodde det skulle bli litt hvile etter den utladningen, tok du feil. For lørdag 16. april blir det en tøff kamp uansett - enten borte mot Aston Villa i Premier League, eller en semifinale i FA-cupen på Wembley, avhengig av hva som skjer mot Nottingham Forest i helgen. 

Avgjørelsen Sky Sports og Premier League har tatt påfølgende midtuke vil også gi grunn til frustrasjon for Klopp, for det blir minimalt med hvile også etter en uke som kan inneholde Manchester City, kvartfinale og semifinale. 

Avsluttes med nok en tidligkamp

Hjemmekampen mot Manchester United, som i utgangspunktet var satt opp førstkommende helg, skal nå nemlig spilles tirsdag 19. april klokken 21 - kun tre dager etter Villa-kampen eller semifinalen. En avgjørelse det er vanskelig å bli helt klok på, all den tid Merseyside-derbyet på Anfield ikke er satt opp før søndag 24. april. Riktignok kan det flyttes til lørdagen dersom Liverpool får tirsdagskamp i en eventuell Champions League-semifinale i midtuken som følger. 

Én grunn til at det blir tirsdagskamp kan være at United skal møte Arsenal på Emirates til tidligkamp lørdag 23. april, og at tv-Sky Sports og Premier League simpelthen ble nødt til å velge hvilket lag som skulla få en ulempe. 

En hvileperiode på snaue fem døgn mellom de to derbyene vil i det minste bli kjærkommen for Klopp og hans tropp, før april avsluttes omtrent der den startet - med en irriterende tidligkamp på en lørdag. BT Sport har igjen fått førstevalg og bestemt at bortekampen mot Newcastle skal spilles lørdag 30. april klokken 13.30. 

Skulle Liverpool være i semifinalen i Champions League blir det liten tid til hvile og nok en liten grunn til frustrasjon i all gleden for Klopp. 

Man kan argumentere for at dette er prisen å betale for å kjempe på fire fronter, og at troppen nå er så bred og godt rustet at de bør kunne komme seg helskinnet gjennom også disse prøvelsene. Jürgen Klopp vil nok sende en glose eller to i retning tv-selskapene samtidig som han febrilsk prøver å ta én kamp om gangen. 

Samtidig ser den neste halvannen måneden ut som en av de mest intense periodene Liverpool og Klopp kan huske. Og da har vi ikke engang begynt å snakke om mai.