Carragher avslører samtale med Ferguson i 2015Allerede en måned etter ansettelsen av Klopp skjønte Ferguson at Liverpool hadde skaffet seg en stor manager

Sir Alex Ferguson var bekymret for Liverpools ansettelse av Jurgen Klopp allerede før laget hans hadde begynt å levere på banen. Det hadde han rett i å være.

Da Jurgen Klopp ble ansatt av Liverpool i 2015 hadde nok selv de mest optimistiske supportere ikke sett for seg hvor langt han skulle lede de røde fra Merseyside. 

Siden den gang har Klopps menn vunnet Champions League, Supercupen, VM for klubblag, Premier League og ligacupen. Samtidig kjemper laget for tre ytterligere trofeer denne sesongen. 

En som så at fare var på ferde allerede da Klopp ble ansatt i 2015 var Manchester Uniteds tidligere manager Sir Alex Ferguson. 

Var genuint bekymret

– Da Klopp først kom til Liverpool visste vi at han var en karakter og en personlighet. Dette var en signering for Premier League, ikke bare for Liverpool - man skjønte at det var noe spesielt, sa Carragher til The Gary Neville Podcast etter Liverpools seier mot Manchester United tirsdag kveld. 

Scouseren fortalte deretter en historie om en samtale han hadde med Sir Alex Ferguson ikke lenge etter at Liverpool hadde ansatt Klopp. 

– Jeg tenker alltid tilbake på en kamp jeg spilte på Old Trafford - en testimonial. Alex Ferguson gikk rundt i garderoben, hilste på spillerne og takket for oppmøte - jeg tror han var manager for ett av lagene.

– Jurgen Klopp hadde bare vært i Liverpool i rundt en måned, men han kom til meg og sa: «Dere har en skikkelig manager nå». Jeg svarte at det var en lovende start, men han svarte: «Nei, jeg er virkelig bekymret».

Møttes via UEFA

– Manchester United var fortsatt over Liverpool på det tidspunktet, men han kunne føle på seg etter å ha møtt ham på UEFA-møtene eller i Champions League at dette var en stor manager. 

Bildet under viser en gang da Klopp og Ferugson møttes, på et UEFA-møte i 2014.  

MØTTES: På bildet kan man se Ferguson og Klopp på et UEFA-møte.

MØTTES: På bildet kan man se Ferguson og Klopp på et UEFA-møte.

Carragher mener det er personligheten som gjør en trener til en stor manager. 

– Man snakker om taktikk, formasjoner og ideer. Men Jurgen Klopp har en kraft i form av personligheten, det hadde Sir Alex også. Jeg tror det kommer til å føles likt som da Bill Shankly forlot klubben når Klopps tid i Liverpool er over. 

– Folk tenker allerede nå på om han kommer til å bli etter 2024 - så stor har effekten hans på fotballklubben vært, sa den tidligere Liverpool-spilleren om Klopp.