Klopp bekrefter at Salah er aktuell mot Leicester. Mané rekker ikke kampen

Jürgen Klopp med oppdatering om de afrikanske stjernene.

Mandag ble det meldt at Mohamed Salah allerede var tilbake i Liverpool og klar til å møte opp på treningsfeltet tirsdag, til tross for at han hadde spilt fire 120-minuttere på tolv dager i en turnering som endte med skuffelse i finalen.

– Jeg har allerede snakket med ham. Han er veldig skuffet, men ser frem til det som skal skje her. Det første han sa til meg var: «Jeg er klar!», sier Klopp til liverpoolfc.com og ler.

På spørsmål om Salah kan bli involvert i torsdagens kamp mot Leicester, svarer Klopp ja. Men AFCON-vinner Sadio Mané kommer ikke til å rekke kampen. 

– Sadio flyr onsdag kveld hvis det lar seg gjøre, så da vil han ankomme torsdag. Det er for sent til å bli involvert mot Leicester, sier Klopp.

– Betyr alt

Klopp er klar på at det er en stor prestasjon av Mané å løfte trofeet i Afrikamesterskapet sammen med Senegal. Dette var landets første triumf i mesterskapet. 

– Presset som var på Sadio på det siste straffesparket etter han hadde bommet i kampen. Wow. Jeg kan ikke se for meg hva han følte. Men du kunne se gleden og lettelsen etterpå, sier Klopp, som avslører at han hatt kontakt på tekstmelding.  

Mandag kveld kunne vi se herlige jubelscener i den senegalesiske hovedstaden Dakar, og Mané og lagkameratene skal også blant annet møte myndighetene i landet som del av feiringen.

– Det betyr alt for han og for folket i Senegal, og vi ville aldri vurdert å hente ham hjem tidlig derfra. Nå skal de få gjøre hva de vil fordi de fortjener det. De har hatt en intens periode, så når han er tilbake vil vi snakke sammen og se hvordan vi kan bruke ham.

Klopp sier finalen var en rar kamp å se rent følelsesmessig. 

– Jeg ønsker begge alt godt, og det var dessverre umulig i denne kampen. Begge to spilte en fantastisk turnering. Ansvaret som hviler på skuldrene deres er enormt, og jeg aner ikke en gang hvordan det føles. De bærer omtrent et helt land på sine skuldre.

– Mo klarte ikke gå hele veien, men spilte en veldig god turnering. Sadio klarte det, og jeg må gratulere. Jeg så bilder fra Senegal og hva det betydde for dem. Det er første gang i deres stolte historie at de vinner AFCON, og det er en utrolig prestasjon, sier Klopp. 

– Et fysisk monster

Klopp lar imponere av innstillingen Salah. 

– Han er en erfaren spiller og et fysisk monster, så vi får se. Han skal ha en restitusjonsøkt i dag, så får vi se hvordan han føler seg i morgen, sier Klopp.

– Vi har ikke en konkret plan. Vi skal bruke han så mye som mulig, men kan ikke forhaste oss. Hvis han er helt fin vil vi ikke holde han ute av laget ute grunn, sier Klopp.