Hvem tok best vare på sjansen i fraværet av Salah og Mané?

Slik har vikarene levert i den fryktede måneden uten superstjernene i angrep.

Den fryktede måneden med Afrikamesterskapet og kamper uten Mohamed Salah og Sadio Mané i angrepsrekken er over. Mens Naby Keita røk ut i åttedelsfinalen med Guinea og var tilbake til helgens cupkamp mot Cardiff, gikk Mané og Salah som kjent hele veien til finalen, der førstnevnte tok hjem et fortjent trofé til sitt kjære Senegal.

Salah er allerede på plass på Merseyside og har meldt seg til tjeneste og klar til trening tirsdag, mens Mané nok kommer noe senere etter å ha feiret med det senegalesiske folket i Dakar mandag kveld.

Liverpool har spilt seks kamper siden Mané, Salah og Keita reiste til Kamerun for å spille mesterskap, og resultatene har vært veldig gode. To kamper har vært spilt i FA-cupen, og begge har endt med seier. To kamper har vært spilt i ligacupen, og der ble det avansement etter uavgjort og seier mot Arsenal. I Premier League har begge kampene blitt vunnet. I perioden har de røde scoret 15 mål og kun sluppet inn tre.

Med andre ord har vel afrikanernes vikarer vist at det ikke var noe å bekymre seg for i det hele tatt?

Poengkonger i bakre rekker

Det er Roberto Firmino som har spilt flest minutter i angrep i løpet av de seks kampene, med 456 minutter. Like bak følger Diogo Jota med 441 minutter. Ikke overraskende er det de to Jürgen Klopp har brukt klart mest. Blant resten av angrepsspillerne er minuttene mer jevnt fordelt. Totalt ni spillere har fått prøvd seg i angrepstrioen den siste måneden, men fire av spillerne har 90 minutter eller mindre i angrepsrekken. En spiller som Curtis Jones har fått mye spilletid, men det var kun i kampen mot Shrewsbury at han ble brukt som angrepsspiller. Resten har vært på midtbanen.

Alle de fem som har spilt mest har bidratt med én eller flere scoringer. Firmino og Gordon står med én hver, Oxlade og Minamino med to hver, mens Jota har scoret tre. Flest scoringer i den nevnte perioden er det overraskende nok Fabinho som har - riktignok godt hjulpet av to scoringer på straffespark. Virgil van Dijk og Harvey Elliott er de øvrige som har bidratt med scoring.

På assistfronten har Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold vist at de ikke trenger Salah og Mané på banen for å produsere. De har levert imponerende fire målgivende pasninger hver. Jota, Firmino, Conor Bradley og Ibrahima Konaté har for øvrig bidratt med én målgivende pasning hver.

Det løsnet etter hvert

– Vi har mange forskjellige våpen, selv om de som drar selvfølgelig er viktige for oss. Man kan prøve å planlegge for dette, men det er vanskelig å forberede. Vi er ikke bekymret fordi vi har tro på guttene som er her, sa assistentmanager Pep Lijnders da spillerne reiste etter Chelsea-kampen.

Det startet bra med 4-1 over Shrewsbury i FA-cupen, men Jürgen Klopp måtte svare på mange spørsmål etter at det endte 0-0 mot Arsenal i den første semifinalen.

– Gi meg ett lag som ikke ville savnet Sadio Mané, Mo Salah og Naby Keita. Selvfølgelig savner vi dem, men vi har visst i flere år at vi kunne havne i denne situasjonen. Jeg tror ikke vi kunne ha vært bedre forberedt på situasjonen. Alt vi har fått til her har vi gjort med det laget vi har, sa Klopp etter kampen.

Etter den kampen skulle det heldigvis løsne. Den påfølgende helgen ble Brentford slått 3-0. Uken etter vant de røde borte mot Arsenal og Crystal Palace. Etter vinterpausen ble det 3-1-seier over Cardiff i FA-cupen.

Torsdag kan Salah og Mané være tilbake i troppen når Leicester kommer på besøk til Anfield. Skulle de ikke bli klar, er det likevel ikke en veldig stor grunn til å være bekymret?

MÅLKONGE: Det var Fabinho som scoret flest i fraværet av Salah og Mané.