Tilbake i byen der Klopp fikk telefonen fra Liverpool– Avgjørelsen ble tatt der og da

Jürgen Klopp var på ferie i den portugisiske hovedstaden da telefonen fra Liverpool kom i oktober 2015.

I kveld skal Liverpool møte Benfica for første gang siden 2006. De røde har hatt flere turer til Porto, men dette blir første gang Jürgen Klopps lag skal spille i Lisboa.

Klopps tid i klubben har likevel en viss tilknytning til byen. Det var nemlig der han oppholdt seg da den første telefonen kom fra Liverpool FC.

– Vi var fullstendig i feriemodus. Det var noen rykter som vi egentlig ikke fulgte med på, men med våre to sønner med, så plukker de opp omtrent alt, sa Klopp på mandagens pressekonferanse da han ble spurt om den første telefonen fra Liverpool.

Det var agenten Marc Kosicke som ringte, for å fortelle at Fenway Sports Group-president Mike Gordon hadde vært i kontakt. Klopp hadde gitt seg i Dortmund sommeren 2015. Dette var i oktober, og tyskeren var på ferie.

– Telefonen ringte, og jeg tok ikke så mange telefoner på den tiden fordi jeg hadde familien rundt meg, så hvorfor skulle jeg snakke med noen? Min det var agenten min, og han er også min venn, så da jeg han sa «ja, Liverpool ringer», så stirret guttene på meg, forteller Klopp ifølge The Times

– Avgjørelsen ble tatt der og da

Klopp skal ha mimet «Liverpool» til familiemedlemmene som fulgte med på telefonsamtalen.

– For dem ble avgjørelsen tatt der og da. Ulla måtte gi en tommel opp, og det var klart at vi skulle gå for det, fordi det føltes riktig fra første sekund. Det var noe som endret livene våre, definitivt.

Klopp har kontrakt med Liverpool frem til 2024. Han fikk spørsmål om hvordan han ser tilbake på de årene han har lagt bak seg i klubben.

– Jeg ville likt å si at vi vant ligaen i 2019 også, men det gjorde vi ikke, og jeg skulle likt å si at vi vant Champions League-finalen i 2018. Det ville vært fint, men jeg dømmer ikke tiden min her så mye på troféene. Jeg vet at alle andre gjør det, men det handler om måten vi spiller på og måten vi utvikler oss på.

– Hvordan klubben er, og posisjonen klubben er i. Det er mye viktigere, og for øyeblikket er det en sunn klubb som har en god situasjon. Disse omstendighetene gjør at du får muligheten til å fokusere på fotballen.

De røde henger fortsatt med i alle turneringer, og i kveld er det kvartfinale i Champions League.

– Jeg vet at det som skrives om oss er veldig positivt for øyeblikket, og det er med rette, for guttene fortjener det, men vi vet at alle at et feilskjær eller liten feil kan gjøre at minst én turnering er over for oss. Det er ikke noe problem, og vi kjenner ikke at vi må være modige. Vi føler oss bare klare for den neste utfordringen, og det er alt jeg trenger.

Benfica - Liverpool spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium