– Han prøvde i ti minutter, men jeg skjønte ikke et ord!

Luis Diaz kjenner nok Benfica bedre enn de fleste andre i Liverpool FC, men Jürgen Klopp sier tirsdagens motstander analysert på samme måte som alle andre.

– Han prøvde i ti minutter, men jeg skjønte ikke et ord!

Det var svaret Jürgen Klopp ga da han på mandagens pressekonferanse fikk spørsmål om han har spurt Luis Diaz om noen råd før tirsdagens kvartfinale mot Benfica. Colombianeren er den i Liverpool FC som har det ferskeste bekjentskapet med Benfica etter å ha spilt hos rivalene Porto frem til i januar, men all den tid han ikke kan snakke engelsk, var det vanskelig for Klopp, som ikke snakker spansk, å ta imot noen gode råd. 

Klopp sa at klubben har flere eksperter på portugisisk fotball, men at Benfica til syvende og sist har blitt analysert på samme måte som alle andre.

– Vi har åpenbart med Vitor Matos, Pep Lijnders, Diogo og Luis nok spesialister på portugisisk fotball. Men vi har analysert kampen som vanlig, og trengte ikke noe innsideinformasjon – vi må se fotballaget, sa han. 

Benfica er farlige

Klopp beskriver underdogen som et fotballspillende lag som kan være vriene å møte. 

– I likhet med oss står de høyt med backene og de er klare til å ta risiko. Når de har ballen åpner de opp formasjonen, og det er mye rom å forsvare. Vi må sørge for å vinne ballen så vi kan utnytte det, sa Klopp. 

Portugiserne har vist at de er fleksible med formasjonen, og har brukt både trebackslinje og mer tradisjonelle formasjoner med fire bak dennes sesongen. 

– Kanskje de spiller helt annerledes mot oss, og da må vi tilpasse oss, sa Klopp. 

– De har en blanding av tekniske spillere, fart og god organisering. Det er det som gjør dem farlige, sa han, før han fikk spørsmål om Benficas farligste våpen, spissen Darwin Nunez, og selvsagt svarte at han bare er en av flere trusler som må håndteres. 

Har overprestert

Benfica er nummer tre i portugisisk serie og ligger hele 15 poeng bak Porto der, men i Champions League har de imponert stort. Først slo de ut Barcelona av gruppespillet, før de tok seg av Ajax i åttedelsfinalen. 

– I Champions League har de overprestert. De var ikke favoritt i gruppen, for å si det sånn, og det var de ikke mot Ajax heller, sa Klopp. 

– Alle vet hvor mye talent Ajax har, og Benfica slo dem ut. Det viser at de vet hvordan de får et resultat, sa Klopp.

I helgen tapte Benfica 3-2 på bortebane mot Braga.