I kveld blir det et gjensyn med disse tidligere Premier League-spillerne

Det portugisiske laget har et par spillere som kjenner Liverpool godt.

Liverpool har ikke møtt Benfica siden Europaliga-kampene i april 2010. I kveld blir det dog et gjensyn med noen spillere som vi kjenner godt fra Premier League de senere årene.

Kjenner Liverpool godt

Etter åtte år og 315 kamper var Tottenham-eventyret over for Jan Vertonghen. I august 2020 signerte den da 33 år gamle midtbanespilleren en treårskontrakt med Benfica. Belgieren fikk en marerittstart i Portugal da han scoret selvmål i en kvalifiseringskamp til Champions League mot PAOK, men har rettet opp førsteinntrykket siden den gang. Vertonghen gikk rett inn i førsteelleveren.

Denne sesongen har han spilt samtlige minutter i Champions League, og vært på banen i 24 av 28 ligakamper, og blir helt sikkert å se mot Liverpool. Han er tross alt den Benfica-spilleren som kjenner Liverpool best, med 12 tidligere kamper mot de rødkledde fra Merseyside.

En måneds tid etter at Vertonghen meldte overgang til Benfica, fulgte en annen Premier League-spiller etter: Nicolás Otamendi. Etter fem år i Manchester City – og elleve kamper mot Liverpool – ble han hentet til Portugal for 15 millioner euro som en del av en byttehandel hvor Ruben Dias gikk andre veien. I likhet med Vertonghen fikk han ikke sin beste start på oppholdet i Lisboa.

I debuten mot Farense den 4. oktober var han direkte skyld i at Benfica slapp inn to mål. Den erfarne midtstopperen lagde også et straffespark, som Farense bommet på, og Benfica vant 3-2. Til tross for en trøblete start ble han vist tillit fra manager Jorge Jesus, og nå midlertidig manager Nélson Veríssimo.

Otamendi er en av syv Benfica-spillere som ikke har råd til å pådra seg et gult kort i kampen mot Liverpool hvis han vil spille returoppgjøret på Anfield.

SEIRET I NEDERLAND: Benfica tok seg videre fra åttedelsfinalen på bekostning av Ajax. Her feirer Otamendi (t.v.) med målscorer Darwin Nunez.

SEIRET I NEDERLAND: Benfica tok seg videre fra åttedelsfinalen på bekostning av Ajax. Her feirer Otamendi (t.v.) med målscorer Darwin Nunez.

Korte Premier League-opphold

Den 25. januar 2018 hentet West Ham João Mário fra Inter Milan. Midtbanespilleren fikk mindre spilletid under ny manager i Italia og ønsket å se seg om etter nye utfordringer. Det ble en låneavtale med Londonklubben ut sesongen, med mulighet for kjøp til sommeren. Han debuterte bare et par dager senere, og spilte totalt 13 ligakamper og én FA-cupkamp for the Hammers den våren – blant annet mot Liverpool på Anfield den 24. februar. Der var det Liverpools fantastiske trio på topp som stjal alle overskriftene, da både Salah, Mané og Firmino scoret et mål hver, sammen med Emre Can. 4-1 ble sluttresultatet, og du er unnskyldt hvis du ikke la merke til Mário.

FØRSTE SESONG: Mário er i sin første sesong i Benfica men får relativt mye tillit fra manager Nelson Verissimo.

FØRSTE SESONG: Mário er i sin første sesong i Benfica men får relativt mye tillit fra manager Nelson Verissimo.

West Ham valgte å ikke signere Mário, som dro tilbake til Inter Milan, før han gikk på lån til først Lokomotiv Moskva og så Sporting. I juli 2021 valgte Inter og Mário å avslutte samarbeidet, og han meldte overgang til Benfica.

Her har 29-åringen funnet sin plass på sentral midtbane, og spilt 38 kamper så langt denne sesongen, inkludert 23 ligakamper og seks Champions League-kamper. Han har scoret fire mål, og notert fem målgivende pasninger. Flere av opptredenene har kommet fra benken – senest i tapet mot Braga fredag, der han spilte andre omgang og scoret et mål i 3-2-tapet.

Det begynner å bli en stund siden Adel Taarabt løp rundt på Premier League-mattene med Tottenham- og QPR-emblemet på brystet. Etter et låneopphold i AC Milan, var han tilbake i QPR sommeren 2014. Han var ikke i troppen da London-laget tapte 3-2 for Liverpool i oktober det året, men ifølge manager Harry Redknapp var det ingen skade som holdt han ute. «Han er ikke i form til å spille fotball. Han spilte i en reservekamp her om dager og jeg kunne ha løpt mer enn han. Jeg kan ikke bruke han», sa Redknapp til reporterne, etter å ha fortalt at Taarabt ikke var interessert i trening og at marokkaneren var overvektig.

GJENSYN: I kveld får vi kanskje se Taarabt igjen, hvis han har ristet av seg skaden. Her med en annen tidligere Premier League-spiller, Ajaxs Daley Blind.

GJENSYN: I kveld får vi kanskje se Taarabt igjen, hvis han har ristet av seg skaden. Her med en annen tidligere Premier League-spiller, Ajaxs Daley Blind.

Det var med andre ord ingen fremtid for Taarabt i London, og i sommeren 2015 meldte han overgang til Benfica. I Portugal brukte han tid på å spille seg inn i laget, men fra 2019/20-sesongen har han vært en trofast sentral midtbanespiller for ørnene. Denne sesongen har han spilt 35 kamper, scoret ett mål og notert en målgivende.

Taarabt ble tvunget til å stå over Benficas kamp mot Braga på fredag på grunn av en skade, og er usikker før tirsdagens møte på Estadio da Luz.

Fremtidig Premier League-spiller?

Vi får garantert se Darwin Nunez i aksjon tirsdag kveld, og her får nok Liverpools stopperduo litt å stri med. Spissen holdt på å bytte ut Lisboa med London i januar, da det på overgangsvinduets nest siste dag ble klart at West Ham forsøkte å sikre seg 22-åringens underskrift.

West Ham skal ha tilbudt 42 millioner pund for uruguayaneren, men Benfica ville ha mer, og dersom West Ham er ute etter samme mann i sommer, må de nok punge ut med enda mer. Nunez har briljert for Benfica denne sesongen, og scoret hele 27 mål på 34 kamper i alle turneringer. Flere klubber skal være interessert i ham, og prislappen skal være på ca 68 millioner pund, ifølge A Bola.