– Jeg trodde jeg skulle bli Liverpool-spiller

Det er sjelden Liverpool har blitt mer linket til en spiller enn de ble til Simao Sabrosa.

Sommeren etter at Liverpool hadde vunnet Champions League for femte gang i Istanbul, kunne en lese navnet «Simao Sabrosa» i engelske aviser hver eneste dag.

Det var spillere Rafael Benítez hadde sett seg ut for å få forsterke laget ytterligere, og kanskje kunne utfordre også i Premier League.

Det ble aldri noen overgang, men nå forteller hovedpersonen selv om hvor nære det var.

– Jeg var med landslaget, og det var tre eller fire dager igjen til overgangsvinduet stengte. Jeg fikk en telefon klokken fem på morgenen, «du må komme, vi skal reise til Liverpool». Jeg gikk til Luiz Felipe Scolari og sjefen for landslaget for å få tillatelse til å dra. Da jeg kom til kontoret til agenten min, ringte presidenten i Benfica og sa «vi har ikke en avtale, du har ikke tillatelse til å fly, så du må bli», forteller 42-åringen i et intervju med Liverpoolfc.com

Det var presidenten som satte ned foten for Benfica-kapteinen.

– Det var rart, fordi jeg trodde det alt var i orden. Da presidenten dro hjem, ringte han igjen og sa «det er umulig å fly til Liverpool og få en ny kontrakt med Liverpool, så du må bli, for dersom du signerer for Liverpool vil Benfica-supporterne bli sinte på meg». Da sa jeg ok, jeg blir».


– Kontoret til agenten min er nærme flyplassen, og agenten min sa «la oss dra til flyplassen. Når vi kommer til Liverpool sier sikkert presidenten ja». Jeg sa «nei, det er ikke mulig å ta flyet og fly til Liverpool». Jeg spilte for landslaget, og dersom jeg tok den avgjørelsen ville jeg få store problemer med landslaget, så jeg bestemte meg for å bli.

Drømte om å spille for Liverpool

Simao ble værende i Benfica til sommeren 2007, da ha ble solgt til Atletico Madrid for 20 millioner euro.

– Drømmen min gikk aldri i oppfyllelse. Jeg drømte om å spille i Premier League. Jeg har spilt i den portugisiske og spanske ligaen, men dette er slikt som skjer noen ganger.

– Jeg er heldig, for jeg synes jeg fortjente karrieren jeg fikk. Jeg jobbet hardt hver dag, og var privilegert som fikk spille for store klubber – Benfica, Barcelona, Atletico Madrid og landslaget. Drømmen gikk ikke i oppfyllelse, for alle ønsker å spille i Premier League.

JOBBER I BENFICA: Simao Sabrosa har jobbet i Benfica siden han la fotballskoene på hylla.

JOBBER I BENFICA: Simao Sabrosa har jobbet i Benfica siden han la fotballskoene på hylla.

Sendte de røde ut av Champions League

Simao ble avgjørende bare et halvt år senere, da Liverpool som regjerende mestere røk ut av Champions League i 2005/06-sesongen. Pepe Reina var sjanseløs, og spilleren selv mener at det er det beste målet han har scoret.

– For meg er det det beste målet jeg har scoret. Vi hadde 20 vanskelige minutter på Anfield, og jeg tror det var første gang laget fikk ha ballen og satt opp en måte for å score. Nuno Gomes hadde et avgjørende øyeblikk, for da jeg fikk ballen fortsatte han løpet sitt og ga meg rom til å skjære innover og score. Jeg kjenner Reina fordi jeg har spilt med ham, men jeg tror ikke Reina hadde noen sjanse til å stoppe den scoringen.

– Etter kampen gikk vi i garderoben, og Benfica-supporterne ropte for å få oss ut igjen. Liverpool-supporterne hadde blitt på stadion, og det var imponerende.

– Alt kan skje i kvartfinalen

Simao jobber nå i Benfica, etter at han har lagt opp spillerkarrieren sin. Han gir Liverpool favorittstempelet.

– Vi vet at Liverpool har et sterkt lag, og at de har store spillere. De har også en portugisisk spiller i Jota. Dersom du går gjennom navnene, er det utrolig. Men vi har også noen gode spillere i Benfica. Vi respekterer Liverpool, på samme måte som Liverpool respekterer Benfica. Det er to historiske lag, og når du spiller disse kampene kan alt skje.

-– Vi har hatt godt lag, men i hjemlig liga har vi hatt noen problemer. Jeg mener den beste versjonen av dette laget har vært i Champions League.

– Vi har en tøff måned, så jeg håper at laget restituerer seg, fordi vi har mange kamper. Men Champions League er annerledes. Noen ganger kan du være sliten, men når du hører hymnen, endrer det seg.

Benfica - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium