Mer enn halve Benfica-laget må være forsiktige i den første kvartfinalen

Gule kort kan bli kritisk for Benfica.

Tirsdag kveld skal Liverpool møte Benfica i kvartfinalen av Champions League. Den første kampen går i Lisboa, med retur på Anfield neste uke.

I kampen i Lisboa må hjemmelagets spillere være forsiktige og unngå gule kort. Det er nemlig hele sju spillere som risikerer å miste returen på Anfield dersom de får det gule kortet av den spanske dommeren Jesús Gil Manzano i kampen.

38-åringen som dømmer har gitt 95 gule og sju røde kort på de 22 kampene han har dømt i La Liga, Champions League og VM-kvalifiseringen så langt denne sesongen ifølge whoscored.com

Spillerne i faresonen

Liverpool har to spillere som har fått to gule kort og må passe seg på tirsdag. Det er Sadio Mané og Diogo Jota. Dersom de får det gule, må de stå over neste kamp.

TO GULE: Diogo Jota har fått to gule i Champions League denne sesongen.

TO GULE: Diogo Jota har fått to gule i Champions League denne sesongen.

Thisisanfield.com skriver at Benfica har hele sju spillere som må passe seg. Det er midtstopper Nicolas Otamendi, venstreback Alejandro Grimaldo, midtbanetrioen Julian Weigl, Joao Mario og Goncalo Ramos, kantspilleren Rafa Silva, og spissen Roman Yaremchuk. 

Spesielt Weigl Otamendi, Grimaldo, Silva og Ramos vil være sårt savnet på Anfield dersom de får et gult kort på tirsdag, ettersom de er blant Nelson Verissimos mest brukte spillere.

Strykes etter kvartfinalene

De gule kortene spillerne tar med seg fra gruppespillet, åttendedelsfinale og kvartfinalene, strykes når vi kommer til neste runde.

Det betyr at Mané og Jota vil måtte stå over den første semifinalen dersom de får gult kort i den andre kvartfinalen og Liverpool tar seg videre – men dersom de holder seg unna kort i kvartfinalene, vil de ikke miste den andre semifinalen eller en eventuell finale dersom de skulle få kort i semifinale – om Liverpool kommer dit.

Det var en regelendring om for sju år siden, etter en sesong der Xabi Alonso mistet Champions League-finalen med Real Madrid etter å ha fått sitt tredje gule kort i den avgjørende semifinalen mot Bayern München

Benfica - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.