Bruker Inter-kampen som advarsel: «Vi tar ingenting for gitt»

Kaptein Jordan Henderson krever fullt fokus fra sitt lag i kveld.

Kaptein Jordan Henderson er klar på at ingenting er avgjort i kveldens kvartfinale mellom Liverpool og Benfica, selv om de røde har med seg en 3-1-ledelse fra det første oppgjøret og har hjemmebanefordel når alt skal avgjøres onsdag. 

«Ja, vi har gjort det bra ved å komme til et punkt der vi har muligheten til å komme til enda en semifinale, men én ting er å være i nærheten, og en annen ting er å gjøre alt som kreves for å komme seg videre», skriver 31-åringen i kampprogrammet

«Vi trengte ikke forrige ukes kamp i Lisboa for å vite at Benfica er et veldig godt lag. De fortjener å være blant de åtte siste lagene i turneringen, og selv om vi fikk et brukbart resultat mot dem, vet vi at det var en skikkelig kamp fra første til siste sekund mot et sterkt lag som har samme målsetninger som oss», skriver han. 

Ingenting er avgjort

Henderson bruker Inter-kampen som påminnelse om at ingenting er avgjort. Også der ledet Liverpool med to mål fra bortekampen, men det ble spenning på Anfield da Lautaro Martinez sin scoring sørget for at Inter bare var ett mål unna ekstraomganger. 

Kapteinen er opptatt av at ingen skal gå inn i kveldens kamp med en falsk følelse av trygghet. 

«Hvis vi vil gå videre må vi være på vårt beste. Så enkelt er det. I forrige runde viste Inter at selv en tomålsledelse kan bli utfordret på dette nivået, og vi tar med oss lærdom fra den kampen inn i denne».

«Så vi tar ingenting for gitt. Det er nok noen utenfor klubben som avskriver Benfica, men vi er ikke i nærheten av å gjøre det», skriver han. 

Midtbanespilleren vet hva et avansement i kveld vil bety for klubben og supporterne. 

«Hvis vi presterer på et nivå vi vet vi kan, har vi en god mulighet til å gå videre i en turnering som betyr veldig mye for alle som er tilknyttet Liverpool FC», skriver han.