– Det er sjelden du får sesongens beste kamp etter en landskampuke

De tre poengene var viktigere enn spillet for Jürgen Klopp mot Watford.

Liverpool fikk låne tabelltoppen noen minutter lørdag ettermiddag, før Manchester City scoret et tidlig mål mot Burnley på Turf Moor. Scoringer av Diogo Jota og Fabinho sørget for tre poeng mot Roy Hodgsons Watford. 

– Kamper som dette kan gå begge veier. Dersom du scorer tidlig, veldig tidlig, går det liksom av seg selv. Da går det i riktig retning. Men det er svært sjelden at du får se sesongens beste kamp etter en landskampuke, konkluderte Jürgen Klopp til pressen etter seieren over The Hornets.

– Vi måtte virkelig jobbe for seieren mot et godt organisert Watford-lag. Roy gjør en utrolig jobb der. Ingenting endret seg selv om vi tok ledelsen 1-0. De gikk fortsatt etter kontringer. Da han satte inn andre spillere, gikk de også for kontringer. Det gjorde det ukomfortabelt for oss. 

– I første omgang fikk vi et skremmeskudd da Ali gjorde en utrolig redning. Men så scoret vi målet vårt, noe som var fint, og så kontrollerte vi kampen, noe som er det viktigste. Det var selvsagt en lettelse da vi gjorde det andre målet. Det eneste vi ønsket var å vinne kampen. Guttene leverte varene, og nå ser vi fremover.

Toppoppgjør mot Manchester City neste helg

– Vi kan ikke gi fra oss en tomme i denne tittelkampen. Da snakker jeg ikke om å toppe tabellen. Det tenker jeg ikke på akkurat nå. Jeg var bare glad for å vinne kampen, slik at vi nå har 72 poeng.

– For å holde oss i tittelkampen må vi vinne fotballkampene våre, ellers blir det vanskelig. Neste kamp i Premier League er selvsagt en viktig kamp, vi kommer ikke unna det. Det er greit.

– Men nå skal vi spille i Champions League, noe som er viktig, og vi har tre dager til å forberede oss til den kampen. Så tar vi ting derfra.

Det er ikke tvil om at det blir en par intense uker fremover for Liverpool.

– Jeg setter virkelig pris på situasjonen vi befinner oss i. Jeg sa til guttene i går, at dersom noen hadde fortalt oss i sommer, den første gangen vi møttes i den virkelig gode preseason vi hadde, at i slutten av mars og begynnelsen av april ville vi befinne oss i denne situasjonen, der vi fortsatt var med i alle turneringer, og allerede hadde vunnet et trofé, og ha hele troppen tilgjengelig, da ville vi ha tatt det. Absolutt. Forhåpentligvis fortsetter det slik for alltid. 

– Det eneste som kunne ha vært bedre var om vi var 20 poeng foran City, for i cupene kunne vi ikke ha gjort det bedre. Men det er ikke mulig. Det er greit som det er. Nå skal vi nyte dette. Vi er ikke favoritter i noen av de gjenstående turneringene vi er med i, men hvem bryr seg om det? Vi vil gi det et realt forsøk.

Klopp ser muligheter

Liverpool-manageren snakker om å nyte situasjonen, og være avslappet.

– Dette har ikke noe med å være manager å gjøre. Det er bare måten jeg føler det på. Det er ikke slik at jeg later som jeg er i godt humør. Jeg kan ikke endre måten jeg er på. Forhåpentligvis ser spillerne dette på samme måte. 

– Det handler ikke om å håndtere situasjonen eller presset. Dersom folk føler press, tror jeg ikke at jeg kan forandre på det. Men jeg tror det er riktig å se det som en mulighet. 

– Vi har lagt grunnlaget, som vi kan benytte oss av. Men ingen vet hva som vil skje. 

– Våre motstandere har sine egne mål, og går virkelig for dem. Jeg vet noen sa at Watford var en enkel kamp, men vi visste på forhånd at det ikke var enkelt. 

– Folk mener trolig at vi allerede er så godt som klare for semifinalen i Champions League, fordi Benfica er Benfica. Jeg ser det ikke slik. Benfica er ekstremt sterke, spesielt om du lar dem være det. Det må vi tenke på nå. Hvordan vi kan forhindre det. Slik er det.