– Det var muligheter til å komme rundt på kantene, og jeg synes vi tok vare på dem

Joe Gomez om sin rolle som høyreback mot Watford.

Joe Gomez foretrekker å spille midtstopper, men mot Watford fikk han oppgaven med å erstatte Trent Alexander-Arnold som høyreback. Den løste han bra. 

– Jeg forsøker å lytte til trenerstaben, og komme i posisjoner der jeg kan bidra offensivt. I garderoben før kampen sa Jots at jeg ville få en assist, og det gikk troll i ord. Det handler om å gjøre det som er best for laget, og forsøke å jobbe godt som kollektiv for å ta de tre poengene, uansett hva kampen krever av oss taktisk. I denne kampen var det muligheter til å komme rundt på kantene, og jeg synes vi alle tre på høyreflanken tok vare på dem. Det er alt vi kan gjøre, siteres Gomez av Liverpoolfc.com.

Som høyreback blir samspillet med en midtbanespiller som Thiago viktig.

– Dette er et spesielt lag. Thiago er en av flere. Vi har så mye talent i dette laget. Noen ganger ser du ikke hvor gode pasningene deres er før du mottar ballen. Du blir overrasket over at du får ballen, men det er en av hans kvaliteter. Han bryter gjennom linjene og driver oss fremover. Han er alltid ute etter å spille ballen fremover. Det er en av hans fremste egenskaper. Vi har en utrolig sterk midtbane, noe han viste i denne kampen.

Har ikke gitt opp håpet om å komme med i VM-troppen

Gomez har bare fått starte to Premier League-kamper denne sesongen. Likevel håper han å spille seg inn på landslaget igjen før VM i Qatar. 

– Det er selvsagt et mål for meg. Men jeg ser ikke for langt frem, selv om det er et VM i år. Jeg prøver bare å gjøre alt jeg kan for å komme med der. Jeg vet jeg må fokusere på det som skjer her. Jeg kan ikke tenke på det som skjer på utsiden. Jeg må bare prøve å spille godt her, og forhåpentligvis høste fruktene av det. VM er noe jeg aspirerer til, og da er det viktig å spille godt for Liverpool, og så får jeg bare se hva som skjer.

Gomez var ekstra godt fornøyd med at seieren over Watford kom etter en uke med landskamper.

– Vi har hatt spillere over hele verden, og da er det både fordeler og ulemper med å spille tidlig. Vi snudde dette til noe positivt, og fikk de tre poengene. Alle gjorde sitt beste for å klare det, og manageren sørget for at vi var påskrudd.

Viktig måned

2-0 seieren over Watford var den første av minst åtte viktige kamper i april. Nå retter Liverpool-spillerne blikket mot tirsdagens kvartfinale i Champions League, mot Benfica i Lisboa. 

– Dette er en enormt viktig måned. Vi kan bare gi alt, og tenke at vi ikke har noe å tape, men alt å vinne.

– Det er slik som dette vi vil ha det, der vi kjemper på alle fronter. Vi må ikke overanalysere ting, men bare ta en kamp om gangen, og gå for å vinne alt. 

– Det eneste vi kan gjøre hver uke er å fokusere på kampene vi har foran oss. Vi vet det blir en viktig innspurt, og forhåpentligvis har vi suksess på alle fronter. Vi må bare spille vår rolle, og være klar for hver kamp. Det er ikke mange dagene mellom hver eneste en av dem.