Nå er Liverpool favoritt til å vinne Champions League

Villarreals seier over Bayern München har ført til at Liverpool nå er knepne favoritter.

Liverpool og Manchester City lå nesten helt likt på FiveThirtyEight sin prognosemaskin som regner ut hva som er det mest sannsynlige utfallet i de største turneringene og over 40 ligaer i fotballen. 

Tirsdag viste kalkulatoren, som regnes ut blant annet ved hjelp av SPI (Soccer Power Index), at det var Manchester City som var knepne favoritter til å vinne Champions League. Det ble regnet som 34 prosent sannsynlig, mens Liverpool lå like bak med 33 prosent sannsynlighet for å gå hele veien til topps. 

Men sjokkresultatet i München, som sørget for at Villarreal slo ut Bayern, har snudd på styrkeforholdet. Nå er det 80 prosent sannsynlighet for at Liverpool går til finalen, og 44 prosent sannsynlighet for å vinne trofeet. Manchester City har også økt sine muligheter, men de ligger nå seks prosentpoeng bak Liverpool når det kommer til hvem som løfter trofeet. 

Slik så det ut før tirsdagens kamper var spilt: 

Slik ser det ut etter at Bayern München og Chelsea er ute: 

Og slik så det ut før gruppespillet ble sparket i gang: 

Etter Bayern Münchens exit er det nå åpenbart at Liverpool og City er de to soleklare favorittene i turneringen. Real Madrid og Villarreal levnes ikke mange muligheter, mens maskinen forventer at Atletico Madrid og Benfica skal ryke ut onsdag kveld. 

Oddsfavoritt

Også hos bettingselskapene kan vi se at Liverpool nå regnes for å være knepne favoritter de aller fleste steder. Mens mange ikke lenger en gang gir odds for Benfica og allerede har avskrevet dem før kveldens returoppgjør, får du bare drøyt to ganger pengene for Liverpool de fleste stedet. 

Oddsen for Liverpool ligger på om lag 2,30 de fleste steder, mens du får 2,5 ganger igjen om du setter pengene på at  Manchester City vinner turneringen og de lyseblå går til topps.