Bortforklaringene og ansvarsfraskrivelsen bare fortsetter, og franske myndigheter retter til og med pekefingeren i Jürgen Klopps retning

Innenriksminister Gerald Darmanin forsøkte å legge skylden på Champions League-skandalen på Liverpool-supporterne, mens sportsminister Amelie Qudea-Caster forsøker å skyve ansvaret over på Liverpool FC.

Bortforklaringene, ansvarsfraskrivelsen og løgnene ser ikke ut til å ville ta noen ende fra franske myndigheter og UEFA, i et desperat forsøk på å fraskrive seg ansvaret for den organisatoriske skandalen som fant sted i forbindelse med Champions League-finalen på Stade de France lørdag kveld.

– Det som skjedde først var at masse britiske Liverpool-supportere møtte opp uten billetter eller med falske billetter, siteres Qudea-Caster av Mirror.

– Når det blir så mange mennesker foran inngangen til stadion, vil det være mennesker som forsøker å presse seg inn gjenom inngangene, legger hun til. 

Heldigvis var det masse journalister utenfor stadion som tilbakeviser opplysningene fra franske myndigheter som reinspikka løgner.

Roser Real Madrid og kritiserer Liverpool

Qudea-Caster holder fast ved at mellom 30 000 og 40 000 Liverpool-fans uten gyldige billetter møtte opp ved stadion i Paris, noe som virker svært søkt, og som Sky Sports-reporter Kaveh Solhekol ikke fester noen som helst lit til.

– Real Madrid holdt orden på sine supportere i Paris i en slik grad at de til og med satte opp busser fra flyplassen, og organiserte alt fra start til slutt, noe som står i sterk kontrast til hva Liverpool gjorde, som lot sine supportere få vandre fritt. Det utgjorde en enorm forskjell, sier hun, og forsøker dermed å skyve ansvaret for skandalen over på Liverpool FC.

Det at franske ungdomsgjenger tok seg inn på stadion uten billetter, og ranet Liverpool-supportere utenfor stadion både før og etter kampen, toner hun derimot ned.

– Et visst antall ungdommer fra nærliggende områder forsøkte å blande seg med publikum, er innrømmelsen hun strekker seg til.

Klopp blir også kritisert

Innenriksminister Darmanin går faktisk så langt at han til og med kritiserer Liverpool-manager Jürgen Klopp, og anklager tyskeren for å ha bidratt til kaoset utenfor stadion.

– I fotball er det bare med visse engelske klubber vi har disse problemene. Jeg minner om at manageren til Liverpool bare for noen få dager siden oppfordret fans til å komme til Frankrike selv om de ikke hadde billetter, sier han.

– Det resulterte i at vi hadde titusenvis med britiske fans som respekterte reglene, som kjøpte billetter, og gikk til fansonen uten problemer. Men det var en mindre og mer aktiv gruppe fans om som forsøkte å lure sikkerhetsopplegget.