Conte mener penger er det man trenger for å nå opp til Liverpool

Antonio Contes ønskeliste for nye spillere er lang, og han mener det å bruke penger på overgangsmarkedet er måten å ta igjen Liverpool på.

Tottenham-manager Antonio Conte er for tiden gjenstand for spekulasjon hva gjelder italienerens managerfremtid. Laget hans kjemper om topp fire, men uansett hvordan sesongen skulle ende er det ikke sikkert italieneren blir med videre.

I så fall trenger han nok forsikringer om å bli støttet med mye midler i overgangsmarkedet i sommer. I januar ble Rodrigo Bentancur og Dejan Kulusevski hentet inn fra Juventus, men det var ifølge Conte bare starten på en stor jobb som skal gjøres dersom London-laget skal nå nivået til Liverpool og Manchester City.

– For å redusere avstanden må man bruke mye penger fordi man trenger viktige spillere. Det er viktig å vite, for ellers er eneste måten å gjøre det på gjennom et mirakel, sier han ifølge Daily Mail.

– Brukt mye penger

Conte sier han ikke ville nølt med å signere en ny kontrakt om han så for seg en liknende reise med Tottenham som den Klopp har hatt med Liverpool.

– Liverpool var et topplag da han kom, men ikke på samme måte som de er nå – med en dyktig manager, stabilitet i laget, store investeringer og brukt mye penger på overgangsmarkedet, sier han.

– Liverpool ansatte Jürgen for snart syv år siden fordi de ville at klubben igjen skulle kjempe om Champions League og andre titler. Hvis du vil få til noe så trenger du tid og tålmodighet. Det er Liverpool et godt eksempel på, for de kom ikke til Champions League med en gang, og de trengte fire år før de vant noe, sier Conte, som selv ble seriemester med Inter i Serie A forrige sesong.

Lang ønskeliste

Ifølge Daily Mail er Tottenham og Daniel Levy klare til å støtte sin manager ved å finne frem sjekkheftet i sommer, men foreløpig vil ikke Conte snakke om det.

– Nå har vi bare 15 spillere tilgjengelig i sesongslutten, så det er ingen vits i å komme med noen ønskeliste nå, for den ville vært veldig, veldig, veldig lang, sier han.

Italieneren mener han og trenerteamet har gjort en god jobb etter at de tok over mot slutten av 2021.

– Vi har gjort en veldig god jobb og styrket laget med to signeringer i januar. Men man trenger tid og man må investere dersom man vil nå toppen, sier Conte.