– Nedturen i Chelsea startet da jeg ikke fikk Lukaku og van Dijk

Antonio Conte har gjort sitt første intervju om tiden i Chelsea.

17. nov 2020 kl 15.49 Arild Skjæveland

Antonio Conte ledet Chelsea til ligatittelen i sin første sesong på Stamford Bridge, og vant 2016/17-sesongen sju poeng foran Tottenham.

Han signerte en ny toårskontrakt sommeren etter, men 2017/18-sesongen ble tøff. Han vant FA-cupen med Chelsea, men fikk sparken etter sesongen. Han hadde flere utbrudd mot klubben i media, og var tydelig misfornøyd.

Nå leder han Inter, og har gitt sitt første intervju om hva som gikk galt i Chelsea. Der nevner han en Liverpool-spiller.

– Jeg ba om to spillere, og vi var veldig, veldig nære etter at vi hadde vunnet ligaen. En spiller var Romelu Lukaku. Den andre spilleren var Virgil van Dijk, og disse spillerne var veldig, veldig nære, sier han i et eksklusivt intervju med The Telegraph

Lukaku endte opp med å gå til Manchester United, mens Liverpool trodde de hadde fått kloa i van Dijk. Southampton satte seg på bakbeina da det kom ut av nederlenderen og LFC hadde en avtale, LFC måtte beklage, og vente til januarvinduet før de fikk tak i midtstopperen.

Mistet momentum

Conte mener han var veldig nære den sommeren.

– Vi var i kontakt hver dag, og jeg har alltid sagt at disse to spillerne ville forbedret laget mitt med 30 prosent, sier Conte.

Det at han ikke fikk tak i de spillerne, gjorde at laget hans mistet momentum, mener italieneren.

– Jeg tror vi mistet momentumet til å ta Chelsea helt til topps og bli der i mange år. Det var leit at det ikke skjedde, og Romelu viser nå med Inter at jeg hadde rett. Van Dijk har også vist med Liverpool at min idé var riktig for klubben, sier han.

Chelsea endte på 5. plass i 2017/18-sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]