Det vanker en bonusutbetaling til Liverpool

Bournemouths opprykk til Premier League gir litt ekstra penger i klubbkassa også på Anfield.

Da Liverpool lånte ut midtstopper Nat Phillips til Bournemouth i januar betalte Championship-klubben 1,5 millioner pund for å få benytte spilleren en halv sesong. Men Anfield-klubben fikk også med en klausul i avtalen om at de skulle ha ytterligere 250 000 pund dersom sydkystklubben rykket opp til Premier League.

Det har Bournemouth nå gjort, og dermed tjener Liverpool 1,75 millioner pund på å låne ut Phillips i fem måneder.

Bolton-mannen har gjort det så bra på sydkysten at Bournemouth vurderer å gjøre overgangen permanent. Da må de ifølge Liverpool Echo i så fall ut med 15 millioner pund til.

Liverpool har det ikke travelt med å selge 25-åringen, da de forventer at flere klubber vil vise interesse for Phillips så snart transfervinduet åpner igjen i sommer.

18 kamper

Phillips spilte 18 kamper for Scott Parkers mannskap, og spilleren selv skal ha trivdes på sydkysten. Han signerte imidlertid en langtidskontrakt med Liverpool så sent som i fjor, og slik situasjonen er akkurat nå kommer han trolig til å starte preseason sammen med den øvrige Liverpool-troppen den første uken i juli.

Phillips befinner seg i samme situasjon som Neco Williams, en annen Liverpool-forsvarer som tilbrakte andre halvdel av denne sesongen på utlån. Williams var i Fulham, som også rykket opp igjen til Premier League, ved å gå til topps i Championship foran nettopp Bournemouth.