– Dette er vår Champions League-finale

Dersom noen har trodd at Southampton har tatt ferie, må en tydeligvis tro om igjen.

Southampton har 40 poeng med to kamper igjen av sesongen. Premier League-plassen er sikret allerede før tirsdagens kamp mot Liverpool. Både Burnley og Everton kan ta igjen sørkystlaget, men Leeds United har kun én kamp igjen, og kan maksimalt få 38 poeng.

Sånn sett kan en si at Southampton ikke har noe å spille for, annet enn ære og plassering i Premier League. De er tre poeng bak Newcastle, som spiller i kveld, og fire poeng bak Aston Villa. Hver plassering i ligaen er nå verdt 2,2 millioner pund – men det mest sannsynlige er at Ralph Hasenhüttls lag blir værende på 15. plass, slik tabellsituasjonen og kampprogrammet er. Southampton har Leicester på bortebane i siste serierunde.

På mandagens pressekonferanse snakket Hasenhüttl om forventningene til tirsdag kveld – og at han forventer et Liverpool-lag som vil kjempe desperat for å vinne kampen.

– Vi kjenner alle til Jürgen, og hvor sterk han er. Du kan være sikker på at han ikke vil gi opp muligheten til å vinne ligaen. Det er helt sikkert, sier mannen som har blitt kalt «Alpenes Klopp» på mandagens pressekonferanse.

– Dette er fortsatt den tittelen som teller mest for alle, fordi den er vanskeligst å vinne. Slik jeg ser det er det vanskeligere å være på topp i Premier League etter 38 kamper enn å vinne Champions League noen ganger. Selv om han sier at det er vanskelig å gå for alle fire, vet jeg at han vil gjøre alt det han kan for å vinne på tirsdag for å gi seg selv en sjanse i siste serierunde, sier han videre.

FORRIGE SESONG: Ralph Hasenhüttl tok til tårene da laget hans slo Liverpool på Anfield forrige sesong.

FORRIGE SESONG: Ralph Hasenhüttl tok til tårene da laget hans slo Liverpool på Anfield forrige sesong.

– Vår Champions League-finale

Skal vi tro Hasenhüttl kommer Southampton til å gjøre alt det de kan for å stikke kjepper i hjulene for Liverpool på tirsdag. Dette er lagets siste kamp på St. Mary’s denne sesongen.

– Jeg synes det er fantastisk for Premier League at vi har en så tett tittelkamp. Alle er i fyr og flamme for denne kampen mellom de, og vi er nå også en del av denne duellen, sier han.

– Vi har gjort jobben vår mot Manchester City denne sesongen med to poeng. De har tapt fire poeng mot oss i tittelkampen. Mot Liverpool tapte vi den første kampen, så nå er det opp til oss å vise at vi kan være konkurransedyktige mot et topplag. For meg er det en av de vanskeligste kampene å forberede seg til, på grunn av fleksibiliteten til motstanderen og de utrolige offensive spillerne de har, sier 54-åringen.

Southampton har ikke spilt en kamp siden de tapte 3-0 borte mot Brentford 7. mai. De vil ha hatt 10 dager på seg til å forberede seg til denne kampen, mens Liverpool-spillerne kun har 72 timer – etter å ha spilt 120 minutter på Wembley på lørdag.

Hasenhüttls lag har slått Arsenal på St. Mary’s denne sesongen, og har tatt poeng mot Manchester City, Manchester United og Tottenham på hjemmebane.

– Dette er kanskje den tøffeste hjemmekampen. Vi har vist mot topplagene at vi kan få til noe veldig stort, og det er det vi trenger tirsdag kveld. Spillerne vet hvilket lag vi møter. De vet hvor tøft det er. De vet hvilken form de er i. Dette er vår Champions League-finale. Vi skal gå til denne kampen med alt vi har, og laget som er på banen vil gjøre alt for å gjøre folk stolte, sier østerrikeren.

Southampton - Liverpool spilles tirsdag kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium.