Med to Liverpool-seiere blir målforskjellen likegyldig

Jürgen Klopp uttalte før helgen at han trodde Manchester City ville avgjøre ligaen på London Stadium. Det skjedde ikke. Nå må Liverpool-manageren antagelig kaste om på sine planer til bortekampen mot Southampton.

Målforskjellen blir nå kun avgjørende om Liverpool tar fire av seks mulige poeng fra kampene mot Southampton og Wolverhampton, og Manchester City samtidig taper sin kamp mot Aston Villa. 

Slik sett trenger egentlig ikke Liverpool å jakte mål i Southampton. 1-0 holder, forutsatt at Jürgen Klopps mannskap også slår Wolverhampton med samme sifre eller mer. Da har de røde gjort det de kan gjøre, og med 92 poeng vil City definitivt ikke ende på samme poengsum som Liverpool. Da vil de enten få flere eller færre poeng. Citys alternativer er 93 poeng, 91 poeng eller 90 poeng.

Antagelig så Jürgen Klopp for seg å hvile store deler av det mannskapet som startet FA-cupfinalen dersom Manchester City hadde slått West Ham i dag. Men nå som drømmen om kvadrupelen fortsatt lever, blir tyskeren nesten tvunget til å tenke annerledes, selv om flere spillere hadde hatt godt av en pust i bakken, med tanke på Champions League-finalen om snaue to uker.

– Håpet om kvadrupelen lever, om dere vil si det slik, men samtidig er det trolig dødt også, slik situasjonen er, sa Klopp til pressekorpset etter at FA-cupfinalen var vunnet. 

Da tenkte han selvsagt at City kom til å slå West Ham i dag. 

Med 2-2 og poengdeling på London Stadium, misbrukte City sin sjanse til å få en hånd på Premier League-trofeet allerede denne helgen.

Liverpool har nå sjansen til å ta seg helt opp i ryggen på City, bare ett poeng bak dem foran siste serierunde, med seier i Southampton tirsdag.

Problemet for Klopp og Liverpool er at kampen spilles bare tre døgn etter 120 minutter pluss straffekonkurranse i FA-cupfinalen.

Hvor mange endringer gjør Klopp?

Før finalen hintet Klopp om at hans lagoppstilling på sydkysten ville avhenge av utfallet av Citys kamp mot The Hammers. Etter cupfinalen sa han at han er tvunget til å gjøre endringer på laget etter skadene som Mohamed Salah og Virgil van Dijk fikk på Wembley. Andy Robertson ble også byttet ut med krampe, og flere spillere virket slitne mot slutten, som for eksempel Luis Diaz.

Liverpool Echo tror at spillere som Joe Gomez, FA-cuphelten Kostas Tsimikas, Curtis Jones, James Milner og Roberto Firmino kan få starte i Southampton. Karer som Divock Origi, Takumi Minamino, Harvey Elliott og Alex Oxlade-Chamberlain er andre kandidater til å få spilletid. 

Lokalavisen synes kvadrupelen fortsatt virker lite sannsynlig, men lyset er ikke slokket ennå. Liverpool har utrettet mirakler før.