– Dersom jeg hadde visst hvilken spiller du er, ville jeg ha signert deg fire år tidligere!

Jürgen Klopp med tidenes kompliment til Thiago Alcantara.

Thiago Alcantara ble skadet på oppvarmingen, og gikk glipp av ligacupfinaletriumfen over Chelsea i slutten av februar. Derfor smakte det ekstra godt med en kopi av nettopp den finalen da de to samme lagene gjorde opp om FA-cupen på Wembley lørdag kveld. 

Thiago spilte samtlige 120 minutter i FA-cupen, og 31-åringen scoret også på sitt straffespark i straffespark-konkurransen da Liverpool sikret seg FA-cuptrofeet. 

Midtbanespilleren har blitt en svært viktig brikke for Jürgen Klopp etter overgangen fra Bayern München for snart to år siden. Etter finaleseieren over Chelsea spøkte tyskeren med at han skulle ha signert playmakeren tidligere.

– Etter kampen sa jeg til Thiago at dersom jeg hadde visst hvilken spiller du er, ville jeg ha signert deg fire år tidligere!

– Det er du som har lært meg å løpe, lød visstnok det kontante svaret fra Thiago.

– Den tar jeg til meg. Det er greit. Han kunne spille god fotball, men han har lært å løpe i Liverpool. Det er fint, kommenterte Klopp.

– Jeg må lære meg å holde kjeft!

Thiago scoret altså på sitt straffespark, men det ble til slutt Kostas Tsimikas som ble matchvinner i straffespark-konkurransen, etter at Alisson Becker før det hadde reddet straffesparket til Chelseas Mason Mount.

Straffespark-konkurransen kunne imidlertid ha blitt avgjort tidligere, av Sadio Mané, men landsmannen Edouard Mendy reddet straffesparket til Liverpool-spissen. De to kjenner hverandre veldig godt fra landslaget til Senegal, og målvakten kastet seg riktig vei på skuddet til Liverpool-angriperen.

Etter finalen tok Klopp mye av ansvaret for Manés straffebom.

– Sadios straffebom er helt klart minst 50 prosent mitt ansvar. Du må la guttene gjøre hva de tenker å gjøre, men til Sadio sa jeg at han vet nøyaktig hva du kommer til å gjøre, så gjør det motsatte. Som så ofte i livet hadde det vært bedre om jeg holdt kjeft. Men vi vant til slutt likevel, og det betyr alt for oss.