Klopp avslører at han har takket nei til flere tilbud fra Bayern München etter at han kom til Liverpool

Jürgen Klopp forklarer hvorfor han heller skrev under på en kontraktsforlengelse med Liverpool enn å bli Bayern München-manager.

Jürgen Klopp uttalte til pressen fredag at han ikke vil bytte jobben i Liverpool med noen annen managerjobb, samtidig som han avslørte at han har takket nei til flere tilbud fra Bayern München mens han har sittet i managerstolen på Anfield.

Klopp tok fatt på jobben som Liverpools manager i oktober 2015, og i april signerte han en kontraktsforlengelse som binder ham til Anfield-klubben frem til sommeren 2026.

Lørdag leder han sitt lag i en FA-cupfinale for første gang, i en sesong hvor hans lag kun har tapt tre av 59 kamper. Ligacupen er allerede i hus, og nå kan FA-cupen følge etter. Liverpool er også fortsatt med i kampen om ligatittelen, og er i finalen i Champions League.

Uaktuelt å ta over City

Klopp tror ikke han kunne ha gjort det bedre andre steder.

– Hvilken klubb skulle jeg ha gått til for å ha en bedre situasjon? Fortell meg det, sa Liverpool-manageren til journalistene.

– Jeg kan selvfølgelig spørre Pep Guardiola om han er lei av å vinne hele tiden, og ta over City. Er det en tanke? Det ville ikke ha fungert. Jeg ønsker ikke å gjøre det.

– Jeg kunne ha gått til Bayern flere ganger. Jeg kunne sikkert ha vunnet flere titler i livet mitt, det er jeg ganske sikker på. I alle fall ville jeg hatt en god sjanse til det. Men jeg gjorde ikke det. Jeg hadde kontrakt her, og gjorde aldri det. Det er helt greit.

– Verden er ikke full av vinnere, men den er forhåpentligvis full av folk som forsøker å vinne. Jeg forsøker, og av og til vinner jeg sammen med noen andre mennesker. Jeg er fornøyd med det. Jeg er ikke alltid positiv, men gi meg et sekund og jeg vil finne en grunn til å være optimist. Det er antagelig sant. 

Ifølge Chris Bascombe i Telegraph så har Bayern forhørt seg om Klopp hver eneste gang de har byttet manager de siste seks årene, inkludert like før Klopp signerte en ny avtale med Liverpool i 2019.

– Denne klubben har vært gjennom utrolig tøffe perioder, men har alltid slått tilbake. Dersom folk ikke kan nyte dette og laget de har, da føler jeg virkelig med dem, for det er fantastisk det guttene utretter. 

– Dersom dere så Aston Villa-kampen, og situasjonen vi befinner oss i, så kan du skrive bøker om hvor standhaftige disse guttene er. Vi lå under 1-0, men vi snudde det. Vi er tre poeng og sju mål bak City. Vi vil gjøre et realt forsøk. Vi kan ikke gjøre mer enn det. Og jeg kan nyte det. Dersom det er folk som ikke kan nyte dette, så kan jeg ikke gjøre noe med det.

I morgen sikter Klopp mot sin tredje strake Wembley-seier, etter å ha tapt fem av sine første seks besøk på den engelske nasjonalarenaen. 

– Jeg liker stedet. Jeg har alltid likt det. Det var bare det at opplevelsene mine der ikke var positive, men det handler ikke om stedet. Stemningen under ligacupfinalen var helt enorm. Jeg elsket stemningen. Virkelig elsket den. Jeg sa etter kampen at jeg så ingen forskjell fra en Champions League-finale. Du kunne se hvor mye den triumfen betydde for folk.

– Folk må gjerne få si at det bare var ligacupen, og slike ting, men det betydde alt for alle inne på stadion. Det var slik det føltes etter at vi hadde vunnet finalen. Deretter møtte vi City på samme sted, leverte en ypperlig prestasjon i en ypperlig atmosfære. Så ja, Wembley er et fint sted å spille.

Jobber med å få på plass glasuren på kaka

Liverpool skal prøve å få FA-cupen på plass ved siden av ligacuptrofeet på Anfield, og det er grunn til å minne om at de røde også skal spille Champions League-finale i slutten av måneden. Hvor suksessfull sesongen blir avhenger av utfallet av Liverpools fire siste kamper.

– Det er ikke bare en måte å se dette på. Du kan vinne alt, men det er nesten umulig. I alle fall veldig vanskelig. Den andre måten å se det på er å vurdere det du vinner, og tenke over det. Var dette suksess? Jeg vil hevde at dette har vært en suksessfull sesong så langt. Men dersom vi ikke vinner mer, vil det ikke bli det, og slik er det bare.

– Vi har vunnet ligacupen allerede, men vi er Liverpool, en verdensklasse-klubb, som har et verdensklasselag, så det er vanskelig å definere sesongen som helt perfekt dersom du kun vinner ligacupen og når finalen i alle andre turneringer. Det vet vi.

– Den avgjørende delen av sesongen kommer nå. Det har jeg ingen problemer med. Dette er første gangen et lag har kjempet om tittelen og samtidig vært i tre finaler. Det er en grunn til det, og det er at det er veldig vanskelig og veldig intenst. Det er vel og bra å være i finaler, men glasuren på kaka mangler fortsatt, og vi jobber med å få den på plass nå.