Robertson ble byttet ut fordi han slet med krampe, og Klopp bekrefter at skadene til Salah og Van Dijk ikke er alvorlige

Jürgen Klopp er optimistisk med tanke på skadene som Liverpool fikk i FA-cupfinalen mot Chelsea.

Etter finaletriumfen over Chelsea kom Jürgen Klopp med en oppdatering på skadesituasjonen til Virgil van Dijk, Mohamed Salah og Andy Robertson. 

Sistnevnte ble byttet ut fordi han slet med krampe, og tilstanden til de to andre er heller ikke så veldig alvorlig. Men Klopp tror at Southampton-kampen kommer for tidlig for de to, og innrømmer at det kan bli vanskelig å komponere laget til besøket på St Mary's tirsdag kveld.

Salah haltet av banen etter en drøy halvtimes spill på Wembley, etter at han fikk lyskeproblemer. Van Dijk spilte 90 minutter før han kastet inn håndkledet, etter at han kjente at det strammet til i baksiden av kneet.

Liverpool Echo tror verken Salah eller Van Dijk blir å se på banen i Southampton.

– Jeg snakket selvsagt med begge to etter kampen, og det går bra med begge egentlig, sa Klopp til pressen etter finaletriumfen.

– Det eneste jeg vet er at det ikke er alvorlige skader. Vi kom oss relativt helskinnet gjennom denne finalen.

Skal trene søndag morgen

– Men neste kamp er på tirsdag, og det er ikke lenge til. Jeg tror det vil gå bra med begge. Vi skal ha en trening søndag morgen. Jeg vil være overrasket om de kan være med på den, men det er greit. Vi får se.

– Vi måtte bytte ut Mo tidlig, og det var ikke så kult. Men det var min avgjørelse. Det var for sikkerhets skyld. Mo sa han kjente på noe, men sa at han kunne fortsette. Jeg sa nei. En fotballkamp er ingen perfekt fysioterapeut. Det er sjelden en skade blir bedre i løpet av en kamp.

– Da sto Virg allerede ved min side, og sa han følte på noe, men at han trodde det gikk bra å spille videre. Så vi tok avgjørelsen sammen at han skulle bli værende på banen. Men det var klart at vi måtte bytte ham ut når det ble ekstraomganger.

– Vi kunne sette inn Diogo Jota og Joel Matip for de to. Jeg har ikke vært i en bedre situasjon som manager. Det er helt utrolig at vi kan sette inn slike spillere. Det var derfor vi kunne gå for seieren. Det var vanskelig. Vi visste det ville være det. Vi var heldige. Vi vet det. Men vi fortjente det også. Det var veldig kult.

– Robbo fikk krampe, men det er helt greit. Jeg er overrasket over at ikke flere fikk krampe etter det vi måtte gjøre i kveld.

Tvunget til å gjøre endringer

Klopp innrømmer at han vurderer å gjøre store endringer på laget til tirsdagens kamp i Southampton.

– Det er helt enestående at vi fortsatt kan snakke om en kvadrupel. Det er sprøtt. Men nå sitter vi her, og klokken er allerede blitt 21.20, og vi skal spille igjen tirsdag kveld i Southampton. Jeg aner ikke nå hvilket lag vi kan stille med. Jeg tror vi må gjøre flere forandringer på laget.

– Vi vil reise til Southampton, som skal spille sin siste hjemmekamp for sesongen. De ønsker ikke å tape den, så det blir utrolig vanskelig. Drømmen om kvadrupelen lever fortsatt, men den er død også på grunn av situasjonen. Men det er ikke så viktig for øyeblikket. Det er veldig spesielt at vi har vunnet begge de nasjonale cupene.

– Jeg har ett problem, og det er at vi ikke kan feire seieren. Hvordan kan vi gjøre det? FA-cupen er en så fantastisk turnering, og en så stor begivenhet, og så må vi begrense feiringen. Folk kan selvsagt gjøre hva de vil, men det legger begrensninger på lagets feiring at vi skal spille igjen på tirsdag. Jeg aner ikke hva vi kan gjøre, men søndag morgen vil jeg få informasjon, og så får vi se.