– Dette er nesten uvirkelig

I en alder av 23 år har Trent Alexander-Arnold komplett medaljesamling.

FA-cupen var pokalen som Jürgen Klopps lag manglet. Pokalen de aldri har vært i nærheten av å vinne. Nå er den i boks, og dermed har Trent Alexander-Arnold og mange av hans lagkamerater i Liverpool komplett samling, med vinnermedalje både i Premier League, Champions League, klubb-VM, supercupen, FA-cupen og ligacupen.

Trent Alexander-Arnold har samlingen komplett i en alder av bare 23 år.

– Det er nesten uvirklieg, sier han til Liverpoolfc.com.

– Jeg satt før kampen og tenkte på at dette var den eneste medaljen jeg manglet for at samlingen skulle bli komplett, og nå har jeg den. Det gir meg en utrolig følelse. 

– Dette er noe jeg har drømt om, og det tror jeg mange spillere kan si at de har gjort, men å klare det med denne utrolige klubben og dette utrolige laget gir meg en meget spesiell følelse. 

Men vinnermedaljen i FA-cupen kom ikke akkurat rekende på en fjøl. Alexander-Arnold og hans lagkamerater måtte helt ned i kjelleren for å få has på Chelsea.

– Det er alltid jevnt når vi møter Chelsea. Vi klarer rett og slett ikke å slå hverandre. Det blir alltid uavgjort, og straffespark-konkurranse. Vi har spilt uavgjort fire ganger denne sesongen, noe som er sjelden. Det er vanskelig å slå dem, men vi er også standhaftige, og vi fikk jobben gjort til slutt. Vi beholdt roen under press, og satte inn våre straffespark.

– Ting gikk ikke vår vei under kampen, men vi håndterte det, og spilte kampen slik vi måtte spille den. Jeg tror vi lot dem få spille slik de ønsket også. Men utover i oppgjøret tok vi mer kontroll over kampen, selv om førsteomgang også var god fra vår side. Vi klarte bare ikke å score mål. Vi hadde sjanser til å gjøre det, men klarte det ikke. Men til slutt hadde det ikke noe å si.

– Det handler om å treffe ballen rent

Alexander-Arnold var sikkerheten selv på straffesparket han tok under straffekonkurransen. 

– Det er nok det mest intense øyeblikket i min karriere. Du er utrolig anspent når du går opp dit. Du er fokusert. Du vet hva du skal gjøre, og går for det. Det er det eneste du kan gjøre. Forsøke å treffe ballen rent. Det er fort gjort å komplisere ting, men du er bare elleve meter fra mål. Du må bare treffe ballen godt, så har du en god mulighet til å score. Det var hva jeg gjorde.

Kostas Tsimikas kom inn fra benken i andre ekstraomgang, og ble matchvinner i straffespark-konkurransen.

– Det viser den dybden vi har i troppen, og hvor gode guttene som kommer inn er. Vi vant straffespark-konkurransen i ligacupfinalen, og nå gjorde vi det igjen. Selv etter endringene som ble gjort udnerveis. Spillerne som kom inn gjorde jobben sin utrolig bra. Dette er en utrolig gruppe, og en spesiell sesong.