– Semifinalen føltes som en hjemmekamp

Trent Alexander-Arnold håper nok en gang på heidundrende støtte fra tribunene på Wembley.

Når Trent Alexander-Arnold løper ut på gressmatta på Wembley sammen med sine lagkamerater om et par timer, håper han at støtten fra Liverpool-supporterne skal være like god som i semifinalen mot Manchester City.

– Semifinalen føltes som en hjemmekamp. Spesielt i første omgang var støtten enestående. Gjennom hele kampen var våre fans utrolige, sier høyrebacken til Liverpoolfc.com.

I kveld håper han å feire en ny triumf sammen med lagets fans. Da må Chelsea beseires i en Wembley-finale for andre gang på bare noen måneder. Liverpool vant som kjent ligacupfinalen mot samme motstander i slutten av februar.

– Det er alltid spesielt å feire sammen med dem. Du ser dem på de enorme tribunene. Du brekker nesten nakken når du forsøker å se opp til de øverste radene.

– Når du kommer til Wembley vet du at det er en stor kamp du har gjort deg fortjent til. Det er enestående for oss som klubb å være her.

Pokalen som mangler i samlingen

FA-cuppokalen er troféet som Jürgen Klopps Liverpool-tropp aldri har vunnet. Nå har de sjansen. 

– Dette er troféet som de fleste av spillerne mangler i samlingen. Som gruppe har vi ikke vunnet denne turneringen ennå, så dette er et trofé vi selvsagt ønsker å få hendene våre på, både personlig og som kollektiv.

– Det gir oss definitivt ekstra motivasjon. Det er dette trofeet vi ikke har klart å ta hjem ennå. Vi har aldri vært nærmere enn nå, så dette blir spennende for oss. Vi ser frem til kampen, og gleder oss til å løpe ut på Wembley-matta igjen.

Vi må tilbake til 2006 for å finne Liverpools siste FA-cuptriumf. Den ble avgjort på straffespark-konkurranse, da West Ham ble slått i Cardiff. Straffespark-konkurranse ble det takket være at et susende langskudd fra Steven Gerrard utlignet til 3-3 i sluttsekundene, i en thriller av en finale. 

– Det var en spesiell kamp som mange fans husker. Mange har gode minner fra den finalen, sier Liverpools nummer 66.

Spår en ny jevn kamp

Straffespark-konkurranse ble det også i ligacupfinalen mot Chelsea tidligere i år. 

– Det var en veldig jevn kamp. Kampen hadde flere mål som ble annullert med hårfin margin, og begge lag hadde store sjanser. Fra et nøytralt ståsted tror jeg det var en av de beste finalene vi har sett på en stund, ikke minst med tanke på at matchen endte målløst. Forhåpentligvis blir det underholdende igjen, og jeg er sikker på at det blir en ny veldig jevn kamp.

– Taktisk er Chelsea veldig dyktige. De vet hva de gjør. Det er to veldig ulike spillestiler som møtes, og det skaper ofte en god kamp.