Jordan Henderson kan klare en bragd ingen Liverpool-kapteiner har klart før ham

Jordan Henderson skriver Liverpool-historie om de røde slår Chelsea i FA-cupfinalen.

Jordan Henderson kan bli den første Liverpool-kapteinen til å løfte seks forskjellige trofeer for Anfield-klubben. En seier over Chelsea i FA-cupen vil sørge for at Sunderland-gutten klarer denne enorme bragden.

Jürgen Klopps menn reiser til Wembley for tredje gang denne sesongen, og Liverpool-supporterne håper på en reprise på ligacupfinalen mot Thomas Tuchels Chelsea-mannskap. 

Jordan Henderson har så langt vunnet Premier League, Champions League, ligacupen, supercupen og klubb-VM som Liverpool-kaptein.

Henderson er den eneste som er igjen i klubben av spillerne som spilte FA-cupfinalen mot nettopp Chelsea for ti år siden. Den gangen ble det tap 2-1. 

Liverpool har vunnet FA-cupen sju ganger. Den siste triumfen kom i 2006.

Dette er Liverpools 15. FA-cupfinale. Av de foregående 14 har åtte vært målløse til pause.

Liverpool har vunnet tre av sine fire FA-cupfinaler som har gått til ekstraomganger. Det eneste tapet når det har blitt ekstraomganger kom mot Arsenal i 1971.

Dette Liverpool-mannskapet tar sikte på å bli det femte laget i historien til å vinne FA-cupen og ligacupen samme sesong. De andre som har gjort det er Arsenal (1993), Liverpool (2001), Chelsea (2007) og Manchester City (2019).

Etter årtusenskiftet har Liverpool og Chelsea spilt 68 kamper mot hverandre. De røde har vunnet 24 av oppgjørene, noe som er to færre enn blåtrøyene. 

Dette blir Liverpools 43. kamp på Wembley. De har vunnet 21, tapt 15, og scoret 55 mål. Ian Rush med ti er den spilleren som har scoret flest mål for Liverpool på Wembley.

Liverpool har ikke tapt noen av de 42 kampene hvor de har scoret først denne sesongen. 38 seiere og fire uavgjortkamper.

Sadio Mané har gjort seks mål på 16 kamper mot Chelsea, mens Mohamed Salah har gjort fire mål på 14 kamper. 

Dersom han spiller forbedrer James Milner sin rekord som Liverpools eldste til å spille på Wembley. Han er nå 36 år og 130 dager gammel.