Chelsea har tapt sine fem siste finaler på Wembley– Vi må ha litt flaks, men skal gi Liverpool en god kamp om troféet

Thomas Tuchel holdt sin pressekonferanse før lørdagens cupfinale.

Lørdag møtes Liverpool og Chelsea for andre gang i en cupfinale denne sesongen. I ligacupen gikk kampen til ekstraomganger og straffer, der de røde vant etter at målvakten Kepa Arrizabalaga sendte sin straffe langt opp på tribunen.

Dette er tredje sesong på rad der Chelsea er i FA-cupfinalen. De har tapt mot Arsenal (2020) og Leicester (2021), før Liverpool nå er motstander. De tapte ligacupfinalen mot Liverpool i 2022, og Manchester City i 2019. I denne statistikken er også Community Shield-finalen i 2019 tatt med, der City gikk seirende ut.

– Dersom jeg visste hvordan, ville jeg endre på det. Vi var der i fjor med meg i finalen mot Leicester, og vi skal prøve igjen, sier Tuchel på fredagens pressekonferanse.

– Jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Det er en stor bragd å være i disse finalene, og det må dessverre være en taper i finalene. Det er en spesiell energi, atmosfære og momentum som du må få med deg. Du trenger litt flaks for å vinne troféet. Det er vi klar over.

Tyskeren fokuserer på det positive

– Vi føler oss godt forberedt. Atmosfæren er god, momentumet er greit etter reaksjonen vår mot Leeds. Alle vet hva vi står overfor, og vi ønsker å levere og gi Liverpool en skikkelig kamp. Jeg vet ikke om det er grunn til at det har vært slik, men jeg ønsker å fokusere på det positive, og det er at dette er en femte cupfinale på seks år, og som viser en god innstilling og at vi er konkurransedyktige, sier han.

Både Kanté og Kovacic kan bli klare

På torsdag var N’Golo Kanté tilbake i trening, og fredag skal etter planen Mateo Kovacic trene, selv om det ikke så ut til at det skulle være mulig da han måtte forlate banen med skade mot Leeds på onsdag.

– Vi skal faktisk prøve i dag, og det er ganske overraskende nyheter at vi er i en situasjon der vi kan gi det et forsøk. Mateo ønsker å prøve, og det medisinske apparatet har gitt grønt lys, sier Tuchel.

KAN BLI KLARE: N'Golo Kanté og Mateo Kovacic kan begge rekke kampen mot Liverpool.

KAN BLI KLARE: N'Golo Kanté og Mateo Kovacic kan begge rekke kampen mot Liverpool.

– «Fordelen» er at leddbåndet allerede er skadet etter den forrige hendelsen, så det er ingen ny skade. Det er store smerter, og en kraftig hevelse, så vi håper at vi kanskje har nok tid til at han rekker kampen. Vi skal prøve på trening, og så vil vi vite mer, sier Chelsea-manageren.

Han utdyper hvorfor kroaten er så viktig for spiller for laget.

– Kvalitetene hans og personligheten hans. Dribleferdighetene og drivet med ballen er strålende. Han er en skikkelig lagspiller, som har spilt mange år for Real Madrid, så han vet hva som skal til og når han skal legge sitt eget ego til side og jobbe for laget. Han er en strålende fyr og spiller. Vi har savnet ham for mye denne sesongen, når vi har mistet ham i mange uker. Vi har også mistet Jorginho og N’Golo, og det har kostet oss.

– Han er veldig ambisiøs. Han har denne skaden før FA-cupfinalen, men han har vært strålende i kampene mot Liverpool, så vi skal gjøre alt det vi kan, så får vi se i morgen, sa han.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag kl. 17.45, og vises på V 4 og Viaplay.