Drømmen lever - dette må skje skal Liverpool vinne ligaen

Manchester City er fire poeng foran Liverpool, når City har en kamp igjen å spille, mens Liverpool har to kamper igjen å spille. Vi har sett på hva som skal til for at Liverpool skal vinne Premier League.

West Ham ga virkelig Liverpool håp ved å lede 2-0 til pause på London Stadium, etter to flotte scoringer av Jarrod Bowen. Men ligalederen kom tilbake etter pause, og utlignet til 2-2 etter en scoring av Jack Grealish og et selvmål av Coufal. I sluttminuttene fikk City straffespark etter VAR-sjekk, men Fabianski reddet straffesparket til Mahrez.

Hadde City scoret på straffesparket ville Premier League nærmest ha vært avgjort allerede nå. Men med fire poeng mellom City og Liverpool vil ikke ligaen bli avgjort før i siste serierunde så sant Liverpool klarer å slå Southampton på St Mary's tirsdag kveld.

City har nå 90 poeng og 96-24 i målforskjell med en kamp igjen å spille. Liverpool har 86 poeng og 89-24 i målforskjell med to kamper igjen å spille.

Liverpool har med andre ord sju mål dårligere målforskjell enn City.

Må ha hjelp av Steven Gerrard

Liverpool må nå vinne i Southampton for å holde liv i drømmen, og aller helst bør de også forbedre sin målforskjell en god del foran siste serierunde. I ligaavslutningen skal City som kjent spillte hjemme mot Aston Villa, mens Liverpool har hjemmekamp mot Wolverhampton.

Liverpool er fullstendig avhengige av hjelp fra Steven Gerrard og hans Villa i siste ligarunde. De må ta poeng på Etihad, skal Liverpool vinne ligaen. Med seier i Southampton tirsdag kveld vil Liverpool nemlig være ett poeng bak City foran ligaavslutningen.

Liverpool kan nå vinne ligaen ved for eksempel følgende resultater: 

Tirsdag 17. mai: Southampton 0-2 Liverpool

Søndag 22. mai: Liverpool 2-0 Wolves
Søndag 22. mai: Man City 1-1 Aston Villa

Da vil City få 91 poeng, mens Liverpool vil få 92 poeng.

Dersom City vinner over Aston Villa er de ligamestere, mens uavgjort altså ikke vil holde for de lyseblå om Liverpool vinner begge sine to siste kamper.

Ligaen kan fortsatt bli avgjort på målforskjell eller playoff

Dersom Liverpool spiller uavgjort i en av sine to siste kamper, må City tape for Aston Villa for at ligaen skal bli avgjort på målforskjell, og den fordelen er altså på hele sju mål i favør City. Det skal dermed mye til for at Liverpool skal ta dette på målforskjell, eller at det nå skal bli playoff-kamp om ligatittelen ved eksakt lik målscore.

Et scenario som imidlertid gir playoff er:

Tirsdag 17. mai: Southampton 0-6 Liverpool

Søndag 22. mai: Liverpool 1-1 Wolves
Søndag 22. mai: Man City 0-1 Aston Villa

Da vil både Liverpool og City ende på 90 poeng, og begge vil ha 96-25 i målforskjell.

Det som ikke er spesielt gunstig for Liverpool er at Aston Villa også skal spille på torsdag kveld, hjemme på Villa Park mot et Burnley som kjemper med nebb og klør for å holde seg i Premier League.

Villa og Wolverhampton har ikke annet enn æren og noen få millioner pund mer i prispenger å kjempe for nå på tampen av sesongen.