Dette må du betale for å se Premier League fra høsten

Viaplay avslører prisen for sin Premier League-pakke.

Når Premier League-sesongen sparkes i gang i august, er det Viaplay som er norsk rettighetshaver. De tar over etter TV 2 Play. Det er skandinaviske NENT Group som har kjøpt rettighetene til en prislapp som skal være over 20 milliarder norske kroner for seks år med Premier League. 

Skal man se Premier League på Viaplay må man kjøpe deres nye totalpakke, som blir lansert til sommeren. Prisen blir 649 kroner i måneden, skriver de i en pressemelding. Pakken blir tilgjengelig i løpet av sommeren. 

Til sammenlikning koster totalpakken til TV 2 Play i dag 699 kroner i måneden. TV 2 beholder for øvrig Champions League-rettighetene neste sesong, mens NENT beholder FA-cupen til 2024. Ligacupen kjenner vi ikke til hvor havner fra høsten.

I tillegg til Premier League vil man blant annet få tilgang til Formel 1, vintersport og håndball, samt filmer og serier fra Viaplay.

Fem nye premium-kanaler

– I august braker det løs med 380 kamper i året fra Premier League på Viaplay, og vi gleder oss veldig til å de neste seks årene som rettighetshaver. Vi er godt i gang med forberedelsene, og lover en sportspakke av aller høyeste kvalitet. Den nye totalpakken vil i tillegg til Premier League inneholde alle våre sportsrettigheter i tillegg til samtlige av våre Viaplay Originals, filmer og serier. Når vi nå lanserer Premier League i Norge befester vi rollen som den største og viktigste formidleren av sport i det norske markedet, sier EVP & Chief Commercial Officer i Viaplay, Kim Poder, i pressemeldingen. 

Ønsker du å beholde den originale sportspakken til Viaplay kan du fra sommeren gå over til Viaplay Medium. Den vil koste 349 kroner i måneden. 

I tillegg til den nye Viaplay-pakken lanseres også fem nye lineære premium-kanaler, som vil sende Premier League på TV i Norge. For kundene som kjøper Premier League gjennom én av samarbeidende TV-distributører vil de i tillegg til disse fem Premier League-kanalene også få fire V sport-kanaler samt Viaplay Film & Serier inkludert i sin pakke.

Viaplays anbefalte månedspris er også her kr. 649, men endelig pris ut til sluttkunde er det imidlertid den enkelte TV-distributør som bestemmer.