Møtes i retten om Champions League-rettighetene

Onsdag møtes partene i Oslo tinghus. Det kan få nye konsekvenser for TV-seerne.

25. sep 2018 kl 18.22 Arve Vassbotten

Da NENT Group (Nordic Entertainment Group) i mai i fjor forlenget rettighetene til UEFA Champions League fra 2018 til 2021, ble det også inngått en avtale med TV 2 om at de skal sende to Champions League kamper hver runde denne høsten.

Den første kampen kanalen sendte var Liverpool mot PSG på den nye kanalen «TV 2 Sport 1», som ikke alle har tilgang til.

De som ikke har den nye TV 2-kanalen eller TV 2 Sumo, kan også se kampen om de har Viaplay-abonnement.

Onsdag møtes partene i Oslo tinghus, siden det er uenighet om hvordan avtalen mellom de to TV-selskapene skal forstås og hvor langt TV 2s eksklusivitet skal strekke seg.

– NENT Group har rettigheten til å sende samtlige kamper fra UEFA Champions League på Viaplay, også de Champions League-kampene som går på TV 2. TV 2 ønsker at dette tilbudet fjernes for de av våre kunder som har kjøpt tilgang til Viaplay gjennom sin TV-leverandør. Vi ønsker selvsagt å tilby alle våre kunder det samme produktet, uansett hvordan de kjøper tilgang, sier pressesjef i NENT Group (MTG), Line Vee Hanum, til VG.

Vil ha midlertidig forføyning

– Vi har bedt retten om en såkalt midlertidig forføyning, som gjelder inntil saken er endelig avgjort. Kravet vårt er at MTG ikke kan levere våre eksklusive kamper som en del av produktet som tilbys av TV-distributørene, sier juridisk direktør i TV 2, Tomas Myrbostad til avisen.

Store aktører som Altibox og Canal Digital er dermed blant TV-distributørene som ikke har avtale om å vise TV 2-kanalen.

Endel TV-distributører har en avtale som gjør at du får med Viaplay om du abonnerer på Viasport-pakken. Om man ikke har «TV 2 Sport 1» eller TV 2 Sumo, må man nemlig ha nettløsningen Viaplay for å få sett kampene TV 2 sender.

Av våre partnere er det Canal Digital Parabol, Get og NextGentel som får Viaplay Sport når du kjøper Viasport-kanalene, opplyste pressekontakt Lene Paterson i NENT Group til Liverpool.no, da vi jobbet med saker om TV-pakkene i forrige uke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]