Dette koster det å se alle Liverpools kamper

Prisene er rekordhøye! Men selv om du har kjøpt både TV 2 Sport Premium og Viasport er du ikke garantert å få sett alle Liverpools kamper via kabel-TV.

21. sep 2018 kl 12.59 Arve Vassbotten

Da Liverpools møte med PSG tidligere denne uken skulle bli vist på TV, var det på den helt nye kanalen «TV 2 Sport 1», en kanal som ble lansert samme dag.

Det ble raskt klart at ikke alle TV-distributørene hadde tilgang til denne kanalen. Dermed måtte mange supportere kjøpe seg tilgang til TV 2 Sumo eller Viaplay samme dag for å få med seg sesongåpningen i Champions League.

En stund etter at vi laget denne saken, den 5. oktober, ble det klart at mange Viaplay-kunder ikke lenger får se TV 2 sine Champions League-kamper. Det kan du lese mer om her.

Noe som også ble klart i arbeidet vårt med saken «Slik får du sett tirsdagens Champions League-kamp», og tilbakemeldingene som er kommet fra brukere både før og etter kampen, er hvor uoversiktlig TV-markedet er blitt for kundene.

Det inspirerte oss til å også ta en titt på hva prisen er for å få sett alle Liverpools kamper denne sesongen i Premier League, Champions League, ligacup og FA-cupen.

La det være sagt med en gang. Prisen du må betale vil være sterkt avhengig av hvilken TV-distributør du har tilgang til, og ikke minst om du er fornøyd med å se fotball via streaming eller om du vil ha mest mulig på lineær-TV.

RiksTV, Get og Viasat satelitt er for øvrig de eneste leverandørene i oversikten nedenfor der du får tilgang på alt via lineær-TV, som er noe mange foretrekker.

Se faktaboksen for hvem som har rettighetene.

Om prisene

Under har vi satt opp prisene fra noen av de største distributørene.

Vi gjør oppmerksom på at prisene det opereres med kun er for ekstra abonnementer. Prisene for oppkobling, grunnpakker, TV-bokser, og eventuelle borettslagsrabetter osv er ikke med i regnestykkene. Dermed kan det slå feil ut for enkelte kanaler, så prisene er ikke alltid helt sammenlignbare, men viser hva man må ha hos den enkelte leverandør for å få sett hele fotballpakken.

Vi tar også forbehold om feil, siden dette er priser vi etter beste evne har forsøkt å lete fram til på distributørenes hjemmesider. Vi har lagt ved linker til den enkelte distributør, så dere kan sjekke nøyere deres eget behov og hvilke løsninger som passer deg.

Under har vi på TV-distributørene lagt opp prisene til at man skal få mest mulig på lineær-TV, men det er selvsagt noen som velger to forskjellige pakker med noe på TV og annet på nett.

Siden man hos enkelte distributører trenger et tilleggsabonnement med streamingtjenester for å få alt, og man ikke vet hvor mange kamper dette vil gjelde, har vi valgt å legge til 99 kr i måneden for TV 2 Sumo Sport de gangene det er aktuelt.

Men her finnes det flere alternativer, blant annet å kjøpe enkelttilgang på kamper - som kan være billigere om det er få kamper dette gjelder.

Av kampene som så langt er satt opp av TV-kanalene, skal også Liverpools møte med Røde Stjerne 6. november vises på «TV 2 Sport 1». Men de to siste rundene av gruppespillet er ikke fordel på kanalene ennå.


Nettpakke på TV 2 Sumo og Viaplay

TOTALPAKKE: 7778* kr i året - 648 kr i snitt per måned*8376 kr om man betaler månedsprisen på Viasport og ikke kjøper for et år

Om du ønsker alt på streamingtjenester, trenger du TV 2 Sumo og Viaplay. Da er du dekket for alle kamper med Liverpool denne sesongen, og er mer fleksibel på hvor du kan se det. Bakdelen er selvsagt at begge tjenestene fra tid til annen opplever problemer.

TV 2 Sumo: 399 kr måneden - 4788 kr i året

For å se alt TV 2 har av Premier League og kampene de viser fra Champions League, må du ha pakken «Premier League og Sport» til kr 399 i måneden.

Hvis du bare vil ha Champions League, Europa League og Nations League må du velge TV 2 Sumo sin sportspakke «Sport», som koster 99 kroner i måneden.

Viaplay: 299 kr måneden - 2990 kr eller 3588 i året*

Hvis du skal sikre deg at du får med deg alt fra Champions League, samt ligacupen og FA-cupen må du også ha Viaplay. Det koster 299 kroner i måneden om du ikke binder deg, men du kan også betale 2990* kroner for 12 måneder. Noe du sparer 589 kroner på eventuelt i forhold til å betale månedsvis.

TIPS!: Hos Viaplay kan du også kjøpe såkalt Sport Day Pass for 229 kroner, som varer i 24 timer, men de opplyser at prisen kan variere «avhengig av hvilke arrangementer som vises.»


Canal Digital kabel-TV

TOTALPAKKE: 5904 kr i året - 492 kr i snitt måneden** 4716 kr for TV 2 Sport Premium + TV 2 Sumo Sport til 99 kr måneden for å se kampene som går der. Prisen på grunnpakken er ikke med.

Inkludert:Viasport-kanalene er inkludert i grunnpakka hos Canal Digital i pakka til 489 kr eller 5868 kr i året.

Tillegg:

Canal Digital Kabel-TV har til gjengjeld ikke TV 2 Sport 1.

Så hvis du skal få sett kampene som går på den kanalen, må du enten kjøpe TV 2 Sumo til 99 kroner måneden, eller dagspass på Viaplay til 229 kroner, eller månedsabonnement på Viaplay for 299 kroner måneden eller 2990 kroner i året for å sikre deg alle Champions League-kamper.

TV 2 Sport Premium får du i skrivende stund til halv pris i 3 måneder, og så den veiledende prisen på 449 kroner i måneden etter det. Første år vil det dermed koste 675 (første tre måneder) og 4041 (de neste ni månedene), som gir totalt 4716 kroner.

Canal Digital Satelitt

TOTALPAKKE: 9576 kr i året eller 798 kr i snitt per måned

Inkludert: Ingen kanaler.

Ekstra:

TV 2 Sport Premium 449 kr per måned eller 5388 kroner i året.

Viasport 349 kr per måned eller 4188 kroner i året.

Canal Digital Satelitt har ikke «TV 2 Sport 1» i sin pakke, men man får med Viaplay gratis om man har Viasport hos Canal Digital Parabol, og dermed koster ikke det noe ekstra å få sett Liverpools kamper som eventuelt blir vist på TV 2, siden de også vises på Viaplay.


Altibox

TOTALPAKKE: 10764 kr i året eller 897 kr i snitt per måned**I prisen er Viasport, TV 2 Sport Premium, samt TV 2 Sumo sport til 99 kr mnd for å få sett alt

Inkludert: Ingen av kanalene.

Ekstra:

TV 2 Sport Premium 449 kr per måned eller 5388 kroner i året.

Viasport 349 kr per måned eller 4188 kroner i året.

Altibox-kunder som betaler 9576 kroner i året, har ikke fått TV 2 Sport 1. Så hvis du skal få sett kampene som går på den kanalen, må du enten kjøpe TV 2 Sumo til 99 kroner måneden i tillegg, eller dagspass på Viaplay til 229 kroner, eller månedsabonnemnet på Viaplay for 299 kroner måneden eller 2990 kroner i året for å sikre deg alle Champions League-kampene TV 2 sender, siden de også vises på Viaplay.


Get

TOTALPAKKE: 9576 kr i året - 798 kr i snitt per måned* Grunnpakken ikke med i prisen.

Inkludert: Har «TV 2 Sport 1».

Ekstra:

TV 2 Sport Premium: 449 kr per måned eller 5388 kroner i året.

Viasport: 349 kr per måned eller 4188 kroner i året. Hos Get får du også Viaplay når du kjøpe Viasportpakken.

På Get får du dermed alt via lineær-TV om ønskelig.


RiksTV

TOTALPAKKE: 5388 kr i året - 449 kr i måneden* I tillegg må man ha Rikspakken for 499 kr måneden og 5988 i året for å få fullverdig tilbud.

Inkludert i rikspakken til 499 kr måneden eller 5988 kroner i året er TV 2 Sport 1 og Viasport-kanalene.

TV 2 Sport Premium koster i tillegg 449 kroner i måneden eller 5388 kroner i året.

På RiksTV får du dermed alt via lineær-TV om ønskelig.

NB! Her må man også velge en basispakke, noe som er med som oppstartspakke hos enkelte andre. Dermed blir ikke prisen helt sammenlignbar med andre aktører der man har en grunnpakke som ikke er i priseksemplene.


Nextgentel

TOTALPAKKE: 8976 kr i året + 748 kr i snitt

TV 2 Sports Premium koster 449 kroner i måneden eller 5388 kroner i året.

Viasat Sport koster 299 kroner i måneden eller 3588 kroner i året.

Nextgentel-kunder som betaler 9576 kroner i året har ikke fått TV 2 Sport 1. Men NextGentel-kunder Viaplay når de kjøper Viasport-kanalene, opplyser Nentgroup, dette ser vi imidlertid ikke noe til på sidene.


Viasat parabol

TOTALPAKKE: 8628 kr i året - 719 kr i snitt i måneden** Forutsetter at man allerede har basispakken som ikke er med i eksempelet-

Inkludert: TV 2 Sport 1 i basispakken (til 440 kr i mnd).

Ekstra:

TV 2 Sport Premium 449 kr måneden eller 5388

Viasport 270 kr måneden eller 3240 kr i året.

Hos Viasat satelitt får du dermed alt via lineær-TV om ønskelig.


Har du innspill til journalisten?
[email protected]