Haaland skal ha bestått den medisinske sjekken – blir City-spiller

Neste år vil Liverpools store rival ha en nordmann på topp.

Denne sesongen har det vært mye snakk om Manchester City og at de mangler en skikkelig spiss, etter at forsøket deres på å sikre seg Harry Kane gikk i vasken i fjor sommer.

Nå har de funnet sin mann, og det er norske Erling Braut Haaland. Overgangen til en av verdens mest ettertraktede unge spillere kommer til å bli bekreftet senere denne uken, rapporterer transferguru Fabrizio Romano.

Tidligere mandag meldte David Ornstein i The Athletic at en overgang var så godt som klar, og at City hadde vunnet kampen om 21-åringen. Ifølge Romano har han nå bestått den medisinske sjekken, og det er ventet at en offisiell bekreftelse vil komme denne uken. Manchester City vil betale utkjøpsklausulen på 75 millioner euro.

Ifølge samme mann vil ikke Haaland tjene mer enn 375 000 pund i uken, som er lønnen til deres best betalte spiller Kevin de Bruyne. Han vil skrive under på en kontrakt til sommeren 2027, skriver han videre.

Haaland har 15 mål på 17 kamper for det norske landslaget. Han har 85 mål på 88 kamper for Borussia Dortmund, etter overgangen fra RB Salzburg i 2019.

Ikke aktuell for Liverpool

Jürgen Klopp har blitt spurt om Braut Haaland en rekke ganger. I april ristet han på hodet av summene som blir nevnt.

– Vi kommer ikke til å bli med på noe der. Tallene som nevnes er galskap. Vi er ikke i nærheten av dem, sa Klopp til tyske Bild.

– Det er ingen sjanse. For å være ærlig, så ønsker jeg det ikke. Det vil ikke være gøy, sier Liverpool-manageren videre.