– Klopp er utvilsomt årets manager, og Diaz er sesongens signering

Gary Neville og Jamie Carragher har hatt sin egen kåring etter sesongen som snart er over.

Mandag var sesongens siste «Monday Night Football» på Sky Sports, da Arsenal snublet borte mot Newcastle og rotet bort fjerdeplassen i Premier League.

I det populære Sky Sports-programmet handler det vel så mye om analyse og diskusjon som om selve kampen den kvelden, og mandag var dagen da ekspertene Jamie Carragher og Gary Neville skulle gjennomgå sesongen som har gått.

Da de skulle plukke ut årets manager var de samstemte, begge valgte Jürgen Klopp foran Pep Guardiola.

– Tre finaler, det å komme så nærme City. Det er ingen diskusjon. Det han har gjort denne sesongen er helt eksepsjonelt, sa Neville.

ÅRETS MANAGER: Både Carragher og Neville mener Liverpool-sjefen er årets manager.

ÅRETS MANAGER: Både Carragher og Neville mener Liverpool-sjefen er årets manager.


– Han hadde bygget det laget som hadde de tre eller fire årene, og jeg trodde nedturen hadde startet, men han har fått dem tilbake og det er helt strålende. «Gutsen» han har i selve kampene, med bytter, hvordan han påvirker kampene, jeg synes bare han er best. Innstillingen og personligheten hans smitter over. Det er viktig for Liverpool som by, men også måten han går for det i kamper, han er en av de aller beste, sier han videre.

Har Diaz som årets kjøp

Mohamed Salah nådde ikke opp da de skulle velge årets spiller, selv om begge hadde ham veldig nære, og som årets beste i første halvdel av sesongen. Carragher gikk for Kevin de Bruyne, mens Neville valgte Hueng-min Son.

Som årets unge spiller valgte begge West Hams Declan Rice.

Da det kom til sesongens kjøp hadde Carragher plukket ut Cristian Romero fra Tottenham, mens Neville igjen så mot Liverpool. Han hadde Luis Diaz som årets kjøp i Premier League. Diaz kom som kjent sent i januar, men har vært enorm etter at han kom.

– Det å komme inn og prestere slik han har gjort etter januar… Salah og Mané reiser til Afrikamesterskapet, og du skal si til meg at Liverpool kommer til å være i tre finaler og trolig være med i kampen om Premier League til siste serierunde – ingen sjanse – absolutt null sjanse. City vinner ligaen med ti poeng, for de har ikke den backupen i angrepet. Plutselig kommer Diaz inn, og er helt sensasjonell.

IMPONERT: Gary Neville er fra seg av beundring for Luis Diaz.

IMPONERT: Gary Neville er fra seg av beundring for Luis Diaz.

– Han er så god at når Mo Salah forlater klubben, om det er 12 måneder, denne måneden, eller når det skulle bli, så er vil du ikke være så nedfor som Liverpool-fan, for du har allerede en erstatter klar med måten han spiller på. Et helt utrolig talent – for en spiller, sier den tidligere United-kapteinen.

Duoen valgte også årets lag. Der hadde Carragher fått med Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil van Dijk og Mohamed Salah fra Liverpool. På Neville sitt lag var det Alisson, van Dijk, Andy Robertson og Salah som kom med fra de røde.

Southampton - Liverpool har avspark kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium.