Klopp forteller endelig historien om videoen som havnet på sosiale medier etter nederlaget i Kyiv

Etter tapet mot Real Madrid i Champions League-finalen i 2018 havnet en video av Klopp, deler av hans trenerteam og det tyske bandet Die Toten Hosen i godt humør på sosiale medier. Nå forteller tyskeren historien om videoen.

«We saw the European Cup, Madrid had all the ****ing luck! We swear we'll keep on being cool, we'll bring it back to Liverpool»

Slik lyder sangen Klopp og deler av hans trenerapparat sang i kjølvannet av finalenederlaget mot Real Madrid i 2018. Nå forteller tyskeren for første gang historien om videoen. 

Ville tilbake - og gjorde akkurat det

– Det startet som en av de verste nettene i livet mitt. Jeg husker et lite lysglimt jeg fikk i køen på flyplassen i Kyiv, hvor jeg tenkte «kommer vi tilbake hit neste år?», forteller tyskeren i et intervju med Mail.

– Jeg kom på det først et år senere. Jeg hadde ikke tenkt på det hele Champions League-sesongen, men da vi kvalifiserte oss til finalen husket jeg det øyeblikket. 

Da spillerne og trenerne kom hjem til Liverpool var det et sørgende humør blant nære og kjære, selv om laget ikke var helt i kjelleren selv. 

– Flyturen hjem var åpenbart fryktelig, det var en dårlig følelse. Da vi kom til Melwood gråt konene, kjærestene, vennene - alle sammen. Utrolig!

– Vi gråt ikke. Jeg gråter ofte i lignende situasjoner, men ikke den dagen. Jeg følte meg på et vis ok. Det var en fotballkamp med merkelige omstendigheter, men alle gråt. Agenten min gråt, jeg skjønte ikke hva som foregikk. 

Brukte vase som Champions League-trofe

Klopp beretter om feiringen etter de ankom England, hvor analysesjefen Krawietz måtte være svært kreativ. 

– Vi var i Steven Gerrards tidligere hus, så litt av møblene var der fortsatt. Det var en stor vase på gjestetoalettet. Peter Krawietz (analysesjefen) kom ut med vasen og sa at den lignet på Champions League-trofeet. 

– Alle tok vitsen. Vi tok bilder med trofeet, og vitset om at vi skjønte hvordan det føltes nå, forteller tyskeren i intervjuet. 

TOMHENDT: Klopp går slukøret forbi trofeet i 2018.

TOMHENDT: Klopp går slukøret forbi trofeet i 2018.

Det tyske bandet Die Toten Hosen, og deres vokalist Andreas «Campino» Frege, var også med på den oppløftende sangen. 

– Campino er sannsynligvis den mest kjente sangeren i Tyskland, han er en god venn og har vært en stor Liverpool-supporter hele livet sitt. Så startet sangen. 

– Vi var fulle hele gjengen og det regnet ute. Så sang vi den og filmet det på telefonene. Så sa noen at vi måtte legge det ut, at verden trengte å få se det. Det er aldri lurt å ta en slik avgjørelse når man er litt beruset i tillegg. 

– Campino sa til folkene sine at de skulle legge det på Twitter, men de sa at han måtte spørre meg først. Han lå ute på gresset i regnet i bare sokkene og spurte meg om jeg ønsket at det skulle legges ut. Jeg svarte «selvfølgelig», og vipps så var videoen ute. 

Oppløftende video

54-åringen sier videoen var et godt bilde på humøret Liverpool var i. Sinte etter nederlaget, men på ingen måte ferdige. 

– Den fanget humøret vi var i - vi var ferdige med nederlaget. Det handler om at det er bedre å lide sammen med andre, mye bedre enn å sitte alene med tankene. 

– Så vi samlet en god gjeng og hadde en bra kveld sammen. Den neste dagen var det ferie og det også var fint. Jeg tenkte allerede på neste sesong.