Kun sjette gang Liverpool spiller på Norges nasjonaldag

17. mai-fotball er sjelden kost for Liverpool FC, som er ubeseiret på Norges nasjonaldag.

Kun fem ganger i historien har Liverpool spilt kamp på Norges nasjonaldag 17. mai, ifølge lfchistory.net.

Første gang det skjedde var i 1947, i en bortekamp mot Brentford som endte 1-1. 1-1 ble det også borte mot Newcastle 17. mai 22 år senere.

Deretter har de røde kun spilt tre ganger på denne datoen, og alle tre er vunnet. Leeds ble slått 3-0 på Elland Road i en ligakamp i 1979, før Watford ble slått 4-3 på Anfield seks år senere.

Forrige gang Liverpool spilte en kamp på 17. mai var i 2009, da Dirk Kuyt og Steven Gerrard sørget for en 2-0-seier over West Bromwich på The Hawthorns. Kampen huskes kanskje best for Jamie Carraghers raseriutbrudd da nullen holdt på å ryke mot slutten av kampen i det som var en veldig god sesong for Rafa Benitez sitt lag.

Carragher ble så sint at han nesten gikk til angrep på lagkamerat Alvaro Arbeloa.

Carragher ble så sint at han nesten gikk til angrep på lagkamerat Alvaro Arbeloa.

Carragher har nok et bedre minne fra 17. mai, og det var tilbake i 1996 da han var med på å løfte FA Youth Cup-trofeet med U18-laget, der også Michael Owen spilte. Dette var første gang Liverpool vant trofeet.

Ingen nordmenn har fått feire nasjonaldagen ved å spille for Liverpool, men Robert Koren spilte for West Bromwich i den nevnte kampen i 2009, og han har i det minste en fortid i Norge fra sin tid i Lillestrøm.

17. mai for 20 år siden kunngjorde Liverpool FC sine planer om å bygge nytt stadion i Stanley Park, med planer om en tilskuerkapasitet på 55.000. Den skulle stå ferdig allerede før 2005/06-sesongen, men som kjent ble det aldri noe av. Fenway Sports Group har senere funnet ut at det å utvide Anfield var et bedre alternativ enn å bygge nytt.

Røde supportere kan takke NEC Nijmegen for at de ga Pep Lijnders fyken som manager 17. mai i 2018. Han returnerte da til Liverpool for å bli Jürgen Klopps assistent, og han har vært en viktig del av suksessen som har fulgt. Det er kanskje ikke verdt å nevne, men vi gjør det likevel – på denne dag i fjor ble Paul Konchesky ansatt som assistentmanager i West Ham United Women. Vi takker lfchistory.net også for den opplysningen.