Alt du trenger å vite før kveldens kamp mot SouthamptonKlopp må bruke hele bredden i stallen for å holde liv i titteldrømmen

Liverpool må spille bortekamp i Southampton 72 timer etter FA-cuptriumfen på Wembley.

Jürgen Klopp er alt annet enn fornøyd med terminlisten, og skulle mye heller ha spilt denne kampen på onsdag eller torsdag, for å gi laget sitt best mulig sjanse til å komme seg igjen etter 120 minutter på Wembley.

Det får han ikke, og derfor blir det trolig store endringer på laget i kveld. Kan det likevel holde, og kan bredden i troppen nok en gang vise seg sterk nok til å få med et resultat som kan holde liv i gulldrømmen i noen dager til?

Med seier på St. Mary’s kan en bare gjøre seg klar for fem dager med skriverier om Steven Gerrards Aston Villa, og rollen den tidligere Liverpool-kapteinen kan spille i tittelkampen. Da vil Manchester City trolig måtte vinne mot Philippe Coutinho og co for å forsvare ligatittelen.

Men før det har Liverpool en enorm jobb foran seg. Kampen på St. Mary’s må vinnes!

FRA START? I kveld kan vi fort se Roberto Firmino, Kostas Tsimikas og Curtis Jones fra start.

FRA START? I kveld kan vi fort se Roberto Firmino, Kostas Tsimikas og Curtis Jones fra start.

Hva sier managerne?

Southampton har egentlig ingenting å spille for, utenom ære og en mulighet til å avslutte sesongen på en god måte foran egne supportere. De blir trolig nummer 15 i Premier League uansett hvordan kveldens kamp går – men Ralph Hasenhüttl sparer ikke på kruttet når han beskriver hvor viktig kampen er for ham og laget hans.

– Dette er kanskje den tøffeste hjemmekampen. Vi har vist mot topplagene at vi kan få til noe veldig stort, og det er det vi trenger tirsdag kveld. Spillerne vet hvilket lag vi møter. De vet hvor tøft det er. De vet hvilken form de er i. Dette er vår Champions League-finale. Vi skal gå til denne kampen med alt vi har, og laget som er på banen vil gjøre alt for å gjøre folk stolte, sa østerrikeren på sin pressekonferanse.

– Vi kjenner alle til Jürgen, og hvor sterk han er. Du kan være sikker på at han ikke vil gi opp muligheten til å vinne ligaen. Det er helt sikkert, sa Hasenhüttl.

SOUTHAMPTON-MANAGER: Ralph Hasenhüttl er Southamptons manager.

SOUTHAMPTON-MANAGER: Ralph Hasenhüttl er Southamptons manager.

Jürgen Klopp måtte stort sett snakke om andre ting på sin pressekonferanse, men noen spørsmål om Southampton ble det.

– Spillerne er stort sett på massasjebenken. Dette var kamp nummer 60. Vi må være forsiktige. Southampton spilte sist for ti-tolv dager siden. De mangler kanskje litt rytme, men den fordelen mister vi om vi gjør bytter. De er helt opplagte, sa Klopp.

– Southampton er et godt organisert lag som er fulle av energi, men har slitt med resultatene i det siste. Nå spiller de sin siste hjemmekamp og vil etterlate et godt inntrykk. De presser og kontrer med alt de har. Så kan vi ikke lage dumme frispark, for Ward-Prowse scorer fra overalt.

Vi har laget en egen sak om Southampton-spillerens farlige frisparksfot.

Også på pressekonferansen varslet han at han ville bruke hele troppen for å få et resultat.

– Vi må gjøre endringer. Jeg vet ikke hvor mange, jeg må snakke spillere. Vi spilte lørdag, og de tenkte at det beste for oss var å spille tirsdag. Onsdag var ikke mulig på grunn av Europa League. Men vi kunne spilt torsdag, 90 minutter og søndag igjen. Men ingen tenkte på det. Hele tiden er det slik. Jeg sier det igjen og igjen. Ingen andre sier ifra. 120 minutter og så tirsdag er vilt. Jeg gleder meg til kampen. Guttene som starter kommer til å gi alt de har for å vinne.

Hvordan er skadesituasjonen?

Liverpools skadesituasjon er litt mer kritisk enn vi har vært vant med denne våren, og det er nøkkelspillere som er ute.

Fabinho kommer ikke til å være med her, og heller ikke Virgil van Dijk eller Mohamed Salah kommer til å være involvert. Men Champions League-finalen er heldigvis ikke i fare for noen av dem.

I Southampton er det keeperproblemer.

Keeper Fraser Forster trente ikke hele forrige uke, og at det samme gjelder for midtbanespiller Stuart Armstrong. 

– Liverpool har noen skadeproblemer, men det har vi også. Vi må undersøke nærmere når det gjelder Stu og Fraser. De kan bli klare til helgen. Begge har problemer med ryggen og kneet, men vi håper de kan bli klare, sa Hasenhüttl

Skulle Forster ikke bli klar, er det duket for comeback for Alex McCarthy, som i første del av sesongen var førstekeeper før han pådro seg en langtidsskade mot slutten av 2021. 4. desember var forrige gang han spilte en kamp, men mot Brentford sist var han endelig tilbake på benken. 

Southampton må også klare seg uten høyreback Tino Livramento, som har blitt operert etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade i slutten av april. 

Dette laget stilte Southampton sist de var i aksjon, for ti dager siden: Forster - Walker-Peters, Bednarek, Salisu, Perraud - S. Armstrong, Ward-Prowse, Diallo, Redmond - A. Armstrong, Broja. 

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool er fire poeng bak Manchester City, med én kamp mindre spilt. Med seier i kveld vil de røde være poenget bak City, og dermed vil det holdes liv i titteldrømmen inn i siste serierunde.

Dersom Liverpool taper kveldens kamp er Manchester City kronet som ligamestre allerede før det som skjer til helgen. Vi må krysse alt det vi har for at det ikke skjer, og at dette kan leve litt til!

For Southamptons del er de på 15. plass på tabellen, og der kommer de med all sannsynlighet til å bli værende. Spesielt vårsesongen har vært skuffende for sørkystlaget, som kun har vunnet én ligakamp siden februar. Fire av de siste fem hjemmekampene har endt med tap, så en vil anta at de ønsker å slå tilbake i sesongens siste kamp foran hjemmesupporterne.

Da lagene møttes på Anfield i november var det overkjøring. Diogo Jota scoret to mål, mens Thiago Alcantara og Virgil van Dijk scoret ett hver i en 4-0-seier.

Forrige sesong tapte Liverpool 1-0 på St. Mary’s, i det som var starten på sesongens svært svake periode. Da tok Ralph Hasenhüttl til tårene på sidelinjen etter at Andre Marriner hadde blåst i fløyta for siste gang. Danny Ings ble kampens eneste målscorer etter to minutter. Han er som kjent ikke lenger Southampton-spiller, og ble solgt til Aston Villa i sommer.

Før det hadde Liverpool vunnet tre strake kamper på denne banen, og spesielt kampen i 2018/19-sesongen var spesiell, da de røde hadde et sent comeback med scoringer av Mohamed Salah og Jordan Henderson de ti siste minuttene i en 3-1-seier.

Hvem skal starte?

I kveld blir det veldig spennende å se hvem som starter for Liverpool.

Vi vet at Virgil van Dijk, Mohamed Salah og Fabinho ikke er med – tre av Klopps viktigste og mest betrodde spillere. I tillegg ryktes det at verken Sadio Mané eller Trent Alexander-Arnold er med til sørkysten, men det er ikke bekreftet.

James Pearce i The Athletic forventer at Klopp gjør hele sju endringer i startoppstillingen fra laget som startet finalen på Wembley. Spillere som Joel Matip, Kostas Tsimikas, Joe Gomez, James Milner, Curtis Jones, Diogo Jota og Roberto Firmino er aktuelle for en startplass i kampen, skriver han.

Da kan det bli et lag som ser slik ut: Alisson, Gomez, Matip, Konaté, Tsimikas, Milner, Henderson, Jones, Jota, Firmino, Diaz. Det kan også være at en spiller som Keita starter foran Henderson, og at James Milner tar den dype midtbanerollen.

Det vil heller ikke være veldig overraskende dersom Takumi Minamino får en sjanse her, mot klubben der han var på utlån i andre halvdel av forrige sesong. Og så har du Divock Origi...

Hvem vil du se fra start? Ta ut ditt lag her.

FRA START? James Milner kan få en sjelden plass i startoppstillingen.

FRA START? James Milner kan få en sjelden plass i startoppstillingen.


Hvordan kan du følge kampen?

Southampton - Liverpool har avspark kl. 20.45, og blir vist på TV 2 Sport Premium.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).