Møter et lag som kun har vunnet én ligakamp siden februar

Southamptons form har vært dalende lenge.

I kveld skal Liverpool til St. Mary’s for å spille sesongens nest siste ligakamp. Dersom de røde gjør jobben og tar med seg alle tre poengene, vil drømmen om ligagullet leve helt til siste serierunde på søndag.

Men det kommer til å bli en utfordring, og Jürgen Klopp må bruke hele troppen. Det er allerede bekreftet at Mohamed Salah, Virgil van Dijk og Fabinho er ute – og det virker sannsynlig at flere nøkkelspillere spares etter 120 minutter i FA-cupfinalen på lørdag. James Pearce i The Athletic tror på sju endringer i startoppstillingen.

Southampton-manager Ralph Hasenhüttl har varslet at han ikke kommer til å gi noe gratis i kveld, og omtaler kampen som «deres Champions League-finale». Southampton ligger på 15. plass på tabellen, og det virker usannsynlig at de kan komme lenger ned eller lenger opp slik tabellen er per i dag, med de gjenstående kampene.

Imponerende enkeltresultater – men dårlig vårsesong

Denne sesongen har Southampton spilt uavgjort mot Manchester City to ganger. De har tatt poeng mot Manchester United og Tottenham på hjemmebane – og har slått Arsenal.

Men seieren mot Arsenal 16. april er faktisk Southamptons eneste seier i Premier League siden kalenderen viste februar måned… Forrige seier før det kom hjemme mot tabelljumbo Norwich 25. februar.

Siden det har Hasenhüttls lag vunnet den ene kampen mot Arsenal, men står ellers med sju tap og to uavgjorte. Laget har tapt fire av sine fem siste hjemmekamper, mot Newcastle, Watford, Chelsea og Crystal Palace.

Den store fordelen hjemmelaget er, er at de har hatt ti dager på seg til å forberede seg til denne kampen. Liverpool har spilt krevende kamper mot Tottenham, Aston Villa og Chelsea siden Southampton-spillerne sist gikk av banen.

– Vi må være forsiktige. Southampton spilte sist for ti-tolv dager siden. De mangler kanskje litt rytme, men den fordelen mister vi om vi gjør bytter. De er helt opplagte, sa Jürgen Klopp på mandagens pressekonferanse.

– De er et godt organisert lag som er fulle av energi, men har slitt med resultatene i det siste. Nå spiller de sin siste hjemmekamp og vil etterlate et godt inntrykk, sier han.

Southampton - Liverpool har avspark kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium.