Veteranens råd til Alexander-Arnold

James Milner kan forlenge med Liverpool – men har ikke bestemt seg ennå. En avgjørelse nærmer seg.

James Milner var på banen i FA-cupfinalen mot Chelsea på lørdag, og trolig vil han starte kveldens kamp mot Southampton i Fabinhos skadefravær. Det er ventet at Jürgen Klopp vil gjøre store endringer på laget, etter at laget hans spilte 120 minutter lørdag kveld.

Vi kunne se at det var noen spillere som drakk noen bokser med Budweiser under feiringen i garderoben, men det er aldri aktuelt for Milner som er avholdsmann. Han feiret med en Cola – den originale røde.

– Cola Light er verre for deg, sier veteranen i et intervju med The Times.

36-åringen vant sitt sjette trofé med Liverpool, siden Bosman-overgangen sommeren 2015. Totalt har han nå vunnet ti troféer i sin lange karriere.

– Jeg kom inn i garderoben etterpå, og alle guttene var rett på mobiltelefonene sine. Jeg tenkte «vi har akkurat vunnet FA-cupen!». Du får 40-50 meldinger du må svare på, og det er fint å se familiene og barna med medaljene rundt halsen. Det er veldig spesielt, sier han.

– Du er veldig heldig som spiller i hvilken som helst finale. Du er heldig som er fotballspiller i det hele tatt, så når du kan spille i finaler og vinne ti troféer… Hadde du sagt det tallet i starten av min karriere ville jeg tatt det, sier han.

Kom med råd til Alexander-Arnold

Trent Alexander-Arnold har nå vunnet alle de store troféene, og han er fortsatt kun 23 år. Milner forteller at han hadde en samtale med høyrebacken.

– Det er en spesiell spillergruppe, og en spesiell gruppe mennesker å dele disse tingene med i garderoben. Etter kampen sa jeg til Trent at: «troféskapet ditt er ganske fullt, men du må ikke bli lei av dette!», sier Milner.

GA RÅD: James Milner har sagt til Alexander-Arnold at han ikke må ta dette for gitt.

GA RÅD: James Milner har sagt til Alexander-Arnold at han ikke må ta dette for gitt.

– For en utrolig spiller han er. Men han er heldig som har kommet inn i et lag som er så bra. Han fortjener det, men du vet aldri når ting endrer seg, så du må bare nyte det mens det er slik.

Tar snart en avgjørelse

Jürgen Klopp har bekreftet at han fortsatt ønsker å ha Milner i garderoben, og vil ha veteranen med videre. Hovedpersonen selv har ikke tatt en endelig avgjørelse ennå, og venter med det til etter Champions League-finalen, skriver Paul Joyce. Kontraktssituasjonen var også tema før helgen, da han gjorde et intervju med Alan Shearer

Klopp har flere ganger snakket om hvor viktig han er i garderoben.

– Det kommer fra manageren. Siden han kom hit, med gruppen spillere han har, med lidenskapen og måten vi trener på. Det starter i pre-season, med de doble øktene. Du tenker «skal vi i gang igjen? Igjen? Det er bare nådeløst, og det er der det starter. Det er derfor vi kan holde det gående, sier han.

I kveld vil ikke være første gang Liverpool er uten nøkkelspillere i en helt avgjørende kamp. Fabinho, Mohamed Salah og Virgil van Dijk kommer ikke til å bli involvert, og det virker ikke som at de er de eneste.

– Dersom du går tilbake til den historiske kvelden mot Barcelona, så se på hvilke spillere vi manglet da. Det viser en stor innstilling innad i troppen. Det viser hvor bra vi trener, og hvor bra laget er satt opp. Vi snudde det, fant en vei, og det var det som fikk oss til Champions League-finalen.

Southampton - Liverpool har avspark kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium.