Liverpool oppe i 50 store trofeer

Liverpool har nå fem flere trofeer enn nest beste lag i engelsk fotballhistorie.

Liverpool er nå oppe i 50 av de som regnes som store trofeer. Lørdagens FA-cuptriumf var klubbens åttende i historien. I tillegg har de røde 19 ligagull, seks europacuper, ni ligacuper, tre UEFA-cuper, fire supercuper og én seier i VM for klubblag. Til sammen blir det 50 - fem mer enn Manchester United, som er nummer to på listen. 

Når det gjelder hjemlige trofeer ligger United ett foran Liverpool, med 20 mot 19 ligagull, tolv mot åtte FA-cuper og fem mot ni ligacuper. Det er i Europa Liverpool stikker fra sine rivaler, blant annet takket være dobbelt så mange Europacup-/Champions League-trofeer.

Trofeer: Liverpool vs Manchester United

Premier League/Division One: 19-20
FA-cup: 8-12
Ligacup: 9-5
Europacup/Champions League: 6-3
UEFA Cup/Europa League: 3-1
Super Cup: 4-1
Klubb-VM: 1-1
Øvrige europeiske trofeer: 0-2

Til sammen: 50-45

Kilde: Sky Sports

Det er langt ned til tredje lag på listen, Arsenal. De har 31 store trofeer. Bak dem følger Chelsea (28), Manchester City (22), Tottenham (17) og Everton (15), ifølge Sky Sports

Seks av de store trofeene til Liverpool har kommet under Jürgen Klopps regjeringstid. Han har nå løftet én hver av Champions League, Premier League, Super Cup, VM for klubblag, ligacup og FA-cup. Før mai er omme kan han ha vunnet sin andre Champions League, og håpet om Premier League-gull kan også leve helt til den aller siste serierunden, avhengig av hvordan det går mot Southampton tirsdag.