– Vet at det kommer til å bli vanskelig

Jürgen Klopp tar ingenting for gitt i hjemmekampen mot Tottenham.

– Det blir en skikkelig test for oss. Jeg vet at det kommer til å bli vanskelig. Alle lag kjemper med alt de har, og Tottenham er et lag med enorme kvaliteter. På bortebane er de ikke så opptatt av å ha ballen hele tiden. De forsvarer seg dypt og har noen av de beste kontringsspillerne i verden, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse før kampen mot Tottenham lørdag kveld. 

Saturday Night Football er på menyen på Anfield, og Klopp vet hva motstanderen kommer med av trusler. Heung-Min Son i bakrom er en av de aller største truslene. 

– Vi må finne løsninger for å stanse dem. Vi skal forsøke. Det blir vanskelig, men det har vi visst lenge, og jeg ser veldig frem til kampen, sa Klopp.  

Kontringspress blir superviktig

Tottenhams farligste våpen er samarbeidet mellom fronttrioen Son, Harry Kane og Dejan Kulusevski. De to førstnevnte står bak over halvparten av målene til London-klubben denne sesongen. Manager Antonio Conte har funnet oppskriften for å få mest ut av den giftige duoen. 

– Harry Kane, for en spiller han er. De kan finne hverandre i blinde, så dette blir den største testen på lenge når det gjelder å sørge for at de ikke får noen målsjanser, sa Klopp. 

Løsningen mener tyskeren er å stå høyt - og ikke minst å vinne ballen så snart bortelaget får tak igjen. 

– Vi må skape sjanser og stå høyt i banen, for det er der man scorer mål. Fra øyeblikket vi mister ballen må vi omringe dem på sekundet. Det er vanskelig, men vi må gjøre det. Og så er det ikke mulig å holde dem i sjakk hele tiden, så vi må gjøre det så ofte som mulig, sa han.

Liverpool-manageren fikk spørsmål om Tottenham er den største testen som gjenstår i Premier League denne sesongen og svarte at de fort kan være det når det gjelder kvaliteten på laget. 

– Men forrige uke spilte vi mot Newcastle mellom to kamper mot Villarreal, og det var ikke lett. Nå har vi én dag ekstra til å forberede oss, og det har nesten føltes som en ferie. Det gir oss muligheten til å forberede oss ordentlig, men dette er den eneste gangen det er tilfelle, for allerede tirsdag skal vi spille mot Aston Villa.