– Vi må spille en perfekt kamp

Villarreal-manager Unai Emery mener det er en fordel for hans lag at bortemålsregelen er borte.

Villarreal tapte 2-0 for Liverpool på Anfield i den første Champions League-semifinalen mellom lagene, men Unai Emery tror det er mulig å komme tilbake etter et slikt nederlag på bortebane nå som bortemålsregelen er avskaffet.

Villarreal trenger nå kun å vinne med to mål etter 90 minutter for å få ekstraomganger, og en eventuell straffespark-konkurranse.

Emery tror at en endring i taktikk og hjemmepublikum i ryggen skal bli tungen på vektskålen for hans lag. 

– Vi må spille en perfekt kamp, sa Villarreal-manageren under sin pressekonferanse i dag.

– Vi må utnytte våre sterke sider. Da kan vi kanskje oppnå noe ingen andre har klart, nemlig et comeback av denne typen.

– De er det beste laget i verden, og de spiller med en overlegen selvtillit.

– Vi skal forsøke å finne noen svake punkter, og gjøre noe som ingen andre har gjort denne sesongen. Det er en vanskelig oppgave, men vi jobber med saken. Vi vet det er veldig vanskelig å komme tilbake når du ligger under 2-0, men det er en fordel for oss at bortemålsregelen er tatt bort. Atmosfæren på stadion er veldig viktig for Liverpool, og jeg liker å tro at den vil vippe ting i vår favør.

– Hva kan bli annerledes fra den første kampen? For det første spiller vi foran våre egne fans. For det andre må vi vinne. For det tredje trenger vi å forsvare oss, men det er mange måter å forsvare seg på. Vi må spille en fantastisk defensiv kamp, og forsvare oss annerledes enn vi gjorde i Liverpool. Vi må også spille vårt eget spill, noe vi ikke klarte i Liverpool.

Blir slått ut om banens beste spiller er en Liverpool-spiller

Emry innrømmet at hans lag ble overkjørt på midtbanen på Anfield.

– Thiago var banens beste spiller, og Fabinho har vært fantastisk for Liverpool. Dette er to spillere som spiller veldig god fotball, men som også jobber hardt og intenst. De spilte på verdensklassenivå i forrige uke.

– Vi forsvarte oss veldig godt i den første kampen. Hver gang de vant ballen på midtbanen hjalp vi hverandre veldig bra, slik at de ikke kom til mange klare sjanser. De skapte mange sjanser på dødballer. Vi må gjøre eksakt det samme igjen, men vi må spille bedre offensivt. Dersom banens beste spiller er en Liverpool-spiller nok en gang, vil vi bli slått ut, men dersom det blir en av våre spillere, kan vi nå finalen.