Jürgen Klopp må prioritere å styrke den sentrale midtbanen

Dette skyldes i all hovedsak midtbanespillernes alder og kontraktsituasjoner.

Selv om Liverpool har vunnet både Premier League og Champions League i løpet av de siste årene, så har det likevel blitt stilt spørsmål ved lagets midtbane.

For mange på sosiale medier har Liverpools maskinrom fremstått som lagets klart svakeste punkt. Et punkt som klubbens rekrutteringsstab ikke har klart å gjøre noe med.

De som betyr noe i Kirkby ser det nok ikke riktig på samme måten, men det er likevel klart at Jürgen Klopp må prioritere å styrke den sentrale midtbanen som det neste steget i lagets evolusjon. 

Dette skyldes i all hovedsak alderen på midtbanespillerne og deres kontraktsituasjon. Dette gjør det uungåelig med endringer i sommer. 

Det er langt fra sikkert at Milners kontrakt vil bli forlenget

For James Milners del handler det både om alder og kontraktsituasjon. 36-åringen er inne i de siste månedene av sin kontrakt, og trass i nylige rapporter om det, er det langt fra sikkert at kontrakten blir forlenget.

Milner imponerte i seieren over Newcastle på lørdag, men det skjuler ikke det faktum at han har vært lite involvert denne sesongen, og han vil ha andre tilbud han vil måtte vurdere.

For Liverpools del vil en gratisovergang for Milner - kanskje til Leeds - bety at Jordan Henderson kan ta over rollen som veteranen på midtbanen, og kan få spilletid i ulike midtbaneroller når det måtte være behov for ham.

En lignende endring til en spiller som roterer mellom ulike roller er ikke like påkrevd for Thiago Alcantara, takket være hans elegante spillestil, mens Fabinho vil være fast inventar på midtbanen i mange år fremover, da han fortsatt er relativt ung. 

Det er imidlertid flere andre midtbanespillere som går en mer usikker fremtid i møte.

Med bare ett år igjen av kontrakten vil Alex Oxlade-Chamberlain trolig presse på for en overgang til en annen klubb i sommer, da han skal være frustrert over lite spilletid i det siste. 

Naby Keita er åpenbart lenger frem i midtbanekøen, og har spilt en viktig rolle denne sesongen, men hans tidligere skadeproblemer gjør det vanskelig å se at han vil bli tilbudt en ny kontrakt, og en ny spillertilvekst vil gjøre hans situasjon interessant. 

Curtis Jones, Harvey Elliiott og Fabio Carvalho forventes å kjempe om spilletid neste sesong. Deres unge alder betyr imidlertid at en ny midtbanespiller av høy kvalitet må betraktes som helt nødvendig.

Aurelien Tchouameni følges tett av Liverpool

Det er i lys av dette at Monaco-stjernen Aurelien Tchouameni har blitt fulgt tett av Liverpools speidere de siste månedene. 

Det er interessant at klubbkilder ikke har gjort noen forsøk på å tone ned interessen for franskmannen denne uken, noe som vanligvis betyr at forhandlingene er kommet mye lenger enn noen har forutsett, eller at linken benyttes som en grei avledningsmanøver.

Uansett, at Real Madrid ser seg selv som sterke favoritter til å sikre seg franskmannen lurer ingen. Dette er en link som supportere har lov til å bli opprømt over. Det samme gjelder ryktene om Jude Bellingham, som også er i kikkerten til de som betyr noe på Anfield. 18-åringen har lenge vært et transfermål, og dette vil bli understreket ytterligere i sommer. Borussia Dortmund vil antagelig ikke være åpne for å selge spilleren, med Erling Braut Haaland på vei vekk.

Liverpool insisterer på at de ikke har planer om å bli involvert i en budkrig om Bellingham, og på Anfield tror man at spilleren har sterke og fornuftige mennesker rundt seg som kan hjelpe til med at man unngår et slikt scenario.

Selvsagt gjenstår det å se eksakt hvordan bitene faller på plass i puslespillet. Dette er en flytende situasjon, og Liverpool vet også meget godt at langsiktige planer kan bli lagt i grus på transfermarkedet.

Men Liverpools forberedelser er førsteklasses, og klubben legger opp til en midtbanerevolusjon, noe enkelte mener er på høy tid.