Derfor kan Spearing spille for U21-laget

Jay Spearing er tilbake som spillende trener på Liverpools akademi.

Når 2022/23-sesongen sparkes i gang blir det gjort endringer på reserveligaen, eller ungdomsligaen Premier League 2. Først og fremst blir det endret slik at lagene nå stiller med U21-spillere i stedet for U23-spillere, som har vært praksisen frem til nå.

Endringen skal ifølge Premier League gi en mer presis refleksjon på alderen på spillerne som faktisk deltar i turneringen. Snittalderen skal ha vært 19 år frem til nå.

Da Liverpool fredag kunngjorde at Jay Spearing er tilbake i klubben som trener for akademiet, og samtidig som spiller for U21-laget var det nok noen som stusset, all den tid scouseren har fylt 33 år. Men som før vil man få anledning til å stille med noen spillere som er over 21.

I U23-æraen har man hatt mulighet til å stille med tre spillere som i utgangspunktet er for gamle. Nå som U23 blir til U21, kan man stille med fem utespillere som er for gamle, i tillegg til en keeper.

Målet er ifølge Premier League å få en god miks av unge og mer rutinerte spillere. Premier League 2 kan også være en god arena for kamptrening for spillere som har vært langtidsskadet – eller i Spearings tilfelle, å få på seg den røde drakten ti år etter han sist spilte med den.