Dette var vitamininnsprøytningen alle trengte

Troféparaden gjennom Liverpools gater kan ha vært et sjakktrekk for å motivere spillerne foran neste sesong.

Anfield-klubbens parade gjennom Liverpools gater for å vise frem ligacuptroféet og FA-cuptroféet fikk frem smilene hos spillerne igjen, etter nedturen de fikk da de tapte Champions League-finalen for Real Madrid i Paris.

Rundt en halv million røde supportere var tilstede under paraden.

Både Jordan Henderson og Andy Robertson så ut til å være langt nede etter kampslutt på Stade de France, men mindre enn et døgn senere nøt Liverpool-duoen livet på toppen av en åpen buss i Liverpool.

– Jeg trodde ikke det var mulig etter i går kveld, men i dag var en av de beste dagene i mitt liv, skrev Henderson på Instagram etter paraden, samtidig som han takket alle røde.

Etter tapet for Real Madrid lørdag kveld føltes det for mange meningsløst å ha en parade, men med tanke på å motivere spillerne foran neste sesong kan paraden ha vært et sjakktrekk fra Liverpool FC sin side. 

Dette Liverpool-mannskapet er bare det femte laget i engelsk fotball som har vunnet begge de nasjonale cupene i samme sesong, noe som selvsagt fortjener en feiring. Og hvilken feiring det ble!

– Jeg er så stolt over å være en del av denne fotballklubben, laget mitt, fansen og denne sesongen. For en dag det var i går, og vi trengte virkelig dette som lag etter det som skjedde i Paris, skriver Virgil van Dijk på Instagram.

– Det har vært en berg- og dalbane-sesong. Vi har spilt alle kampene det var mulig å spille, og alle bidro til det. Vi skal gå med hodet høyt hevet, og lære av alt vi har vært gjennom som lag. 

– Dette var min comeback-sesong, og nå ser jeg virkelig frem til neste sesong!

– Fra dypet av mitt hjerte, takk skal dere ha! Ikke bare for i går, men for støtten gjennom hele sesongen. Jeg elsker dere, avsluttet nederlenderen.

James Milner var også mektig imponert over at så mange supportere møtte opp for å feire lagets triumfer dagen etter et demoraliserende Champions League-nederlag.

– Når du tror det ikke lenger er noe innen fotballen som kan overraske deg, så skjedde dette på søndag! Jeg kunne ikke tro det jeg så, og kan fortsatt ikke tro det. Dette var en utrolig måte å avslutte en fantastisk sesong på, skriver visekapteinen på Instagram.

– Nå fikk vi også holdt det vil lovet i 2020. Det holder liksom ikke å bare si takk for den enorme støtten fra våre supportere. For en klubb, legger han til.

– Til Liverpool-fansen i Paris, det som skjedde der var en skandale. Dere fortjener så mye bedre, og noen må stå til ansvar for det som skjedde. Jeg håper dere alle kom helskinnet hjem, skriver Andy Robertson på sin Instagram, før han legger til:

– Til fansen i Liverpool, jeg kommer aldri til å glemme dagens parade. Takk fra dypet av mitt hjerte! Dette betyr utrolig mye for spillerne. Det har vært en lang sesong, og vi hadde ikke klart å kjempe til siste slutt uten dere ved vår side. Ser dere neste sesong. YNWA.

– Ikke i noen annen klubb i verden ville dette ha skjedd om man hadde tapt en Champions League-finale kvelden i forveien. Det var helt enestående. Dette er den beste klubben i verden. Jeg bryr meg ikke om hva andre sier, lød dommen fra Jürgen Klopp.