Kelleher har ikke bestemt seg for hva han gjør neste sesong

Den irske landslagsmålvakten kommer trolig til å stå fire landskamper for Irland denne måneden, men vet ikke hva som skjer på klubblaget.

Forrige sesong viste Caoimhin Kelleher seg som en strålende backup for Alisson Becker. Han sto i mål i åtte kamper på klubblaget, og ble helten i ligacupfinalen da han satte det siste straffesparket i straffekonkurransen mot Chelsea.

Målvakten blir 24 år i november, og har nå stått 17 kamper på førstelagsnivå for Liverpool. Han har fem kamper for det irske landslaget, og vil trolig få sin sjette, sjuende og åttende denne måneden, på grunn av skade på Gavin Bazunu. Dette kan være en mulighet for Kelleher å spille seg inn som førstevalg i mål for irene.

I oktober sa han at han var komfortabel med å være andrevalg bak Alisson, men da han fikk spørsmål om det samme før Irlands Nations League-kamp mot Ukraina på onsdag, var tonen en litt annen.

– Jeg er ikke sikker på hva som vil skje ennå. Jeg vil avslutte sesongen, og så skal vi ha noen samtaler etter det for å se hva som skjer, sier Kelleher til irske Independent.

I fjor sommer skrev han under på en ny langtidskontrakt med klubben.

– Jeg vet ikke ennå

Kelleher ble presset på hva han mente med den uttalelsen.

– Jeg vet ikke ennå. Jeg må spille disse kampene, og se hva som skjer her, og kanskje ta en avgjørelse etter det, svarte han.

SATTE STRAFFEN: Kelleher satte Liverpools siste straffe mot Chelsea da ligacupen ble vunnet.

SATTE STRAFFEN: Kelleher satte Liverpools siste straffe mot Chelsea da ligacupen ble vunnet.

Bazunu, som har vært førstekeeper for Irland før han ble skadet, er kun 20 år. Han er Manchester Citys eiendom, men har spilt en full sesong på lån hos Portsmouth og fått verdifull kamptrening der, med 46 kamper forrige sesong.

– Det vil være fint å forhåpentligvis få spille noen flere kamper. Det at jeg har fått spille de siste landskampene har vært veldig bra for meg. Det er fint å få spille kamper på internasjonalt nivå, og det er veldig bra for utviklingen min. Jeg vet ikke hva som vil skje på klubbnivå, men dersom du fortsetter å prestere når du har sjansen, er det forhåpentligvis slik at jeg kan beholde plassen, sier han om spillet for landslaget.

Han forteller at ligacupfinalen var et spesielt øyeblikk for ham.

– Det var spesielt for meg. Det å vinne en cup med en så stor klubb som Liverpool var et flott øyeblikk. Når du har gjort det én gang, så ønsker du å gjøre det igjen, og igjen, for å få den følelsen igjen. Det har gitt meg motivasjon til å prøve flere ganger for å få de erfaringene, sier han.

Nations League-kampen mellom Irland og Ukraina spilles onsdag kl. 20.30, og vises på TV 2 Play.