«Følelsen er at Nunez vil ende opp et annet sted, selv om Liverpool er interessert»

De røde har blitt linket til Darwin Nunez. Alt tyder på at Sadio Mané blir solgt denne sommeren. Dette er det siste fra David Lynch.

Det kan være en utslitt klisjé, men det finnes ingen bedre måte å beskrive Bayern Münchens første bud for Sadio Mané enn «latterlig».

Enten han har et år igjen av kontrakten eller ikke, så er et bud på 21 millioner pund med mulighet for ytterligere fire millioner ikke i nærheten av senegaleserens riktig verdi. Mané har nettopp vært en nøkkelspiller for et lag som jaktet en kvadrupel som kun røk på de to siste kampene, etter at han hadde scoret 23 mål på 51 kamper i alle turneringer.

Den kombinasjonen med kvalitet og tilgjengelighet må anerkjennes i pund og pennies, dersom de tyske mesterne skal få spilleren de ønsker.

Selv om de umiddelbart avslo Bayerns første bud kunne se ut som en klubb som var desperat etter å ha holde på en av sine stjerner, sier det litt at Liverpool er villig til å gjennomføre disse forhandlingene i offentligheten.

SNART BORTE? Mye tyder på at Sadio Mané har spilt sin siste Liverpool-kamp.

SNART BORTE? Mye tyder på at Sadio Mané har spilt sin siste Liverpool-kamp.

Selv om han skulle avslå en ny avtale, er det fortsatt en mulighet å beholde 30-åringen i enda et år før en mister ham gratis neste sommer. Det er åpenbart ikke noe Liverpools rekrutteringsavdeling foretrekker, og de har ikke holdt det hemmelig at de vil kunne gå med på et salg for en sum nærmere 40 millioner pund.

Ønsket om å få inn til en avtale som kan bringe inn penger, stammer tilbake til en følelse av at Mané sitt prestasjonsnivå på sikt vil starte å synke. Det kan argumenteres for at det allerede var en nedadgående kurve frem til triumfen i Afrikamesterskapet, som ga ham et selvtillitsboost.

Interessert i Nunez - men følelsen er at han ender et annet sted

Det er også drevet av klubbens ønske om å bygge en ny angrepstrio for fremtiden, og at den prosessen kan starte for Jürgen Klopp denne sommeren.

Sett i kontekst av de planene, var det ikke overraskende å se at klubben ble koblet til Darwin Nunez. Før supportere slår seg til ro med tanken på at uruguayaneren skal komme til Anfield, er det verdt å nevne at Liverpool ikke for øyeblikket virker spesielt selvsikre i denne saken.

De tror en budkrig der Manchester United er involvert kan komme til å skje, og at det vil føre til at prisen blir så mye høyere enn spillerens reelle verdi. Sådan er muligheten stor for at Nunez ender opp i en annen klubb i sommer, uavhengig av Liverpools interesse.

LINKET: Darwin Nunez har blitt linket til Liverpool.

LINKET: Darwin Nunez har blitt linket til Liverpool.

Liverpool innrømmer at de er på jakt etter en spiller med lignende profil når de planlegger for et liv uten Mané. En spiller på topp elitenivå, som fortsatt har mulighet til å utvikle seg.

Som en kilde sa da han ble spurt om Nunez: «Jeg får inntrykk av at de har andre overgangsmål som representerer mer verdi for pengene».

Selv om et overfladisk blikk på toppscorerlistene i Europas mest fremtredende ligaer trolig kan gi noen ledetråder, gjenstår det å vite identiteten på disse overgangsmålene. Men etter at avgjørelsene er tatt, der de lar en av klubbens mest innflytelsesrike spillere fra en strålende epoke dra, er det lite rom for feil for Julian Ward og co når de søker en erstatter.