– Det er gledelige nyheter. Vi har ikke råd til å miste ham

Jürgen Klopp er veldig glad for at lagets veteran tar et år til.

Mandag kom bekreftelsen på at James Milner forlenger kontrakten sin med Liverpool, og at klubbens visekaptein blir med også i 2022/23-sesongen.

36-åringen skal ha gått med på et betydelig lønnskutt, og takket nei til mer lukrative tilbud fra andre klubber, inkludert toårskontrakter med to Premier League-klubber og en Major League Soccer-klubb, melder The Athletic.

Det har ikke vært en hemmelighet at Jürgen Klopp ønsker å ha Milner med seg videre, og kontraktssituasjonen har vært tema en stund.

– Jeg er fornøyd med disse nyhetene. Det er viktig for oss – for oss alle, sier manageren til Liverpoolfc.com

– Mye har blitt sagt om James sine lederevner og påvirkningen hans i garderoben, og det stemmer og er riktig, men ingen må overse kvaliteten hans på banen. Slik han fortsetter å prestere gjorde at vi rett og slett ikke hadde råd til å miste ham.

– Viktigere og viktigere

Milner spilte i 39 kamper denne sesongen. Ifølge Transfermarkt har han nå spilt i 813 kamper i sin karriere, og 289 av dem har kommet for de helrøde. Det er flere kamper enn han spilte for Manchester City (203) og Newcastle United (135).

– Profesjonaliteten hans er en målestokk for enhver idrettsutøver, og det er derfor han setter tonen med evnene og holdningene sine. Vi hadde en så lang sesong som det er mulig å ha forrige sesong, og «Millie» ble bare sterkere og bedre, med større innflytelse jo lenger ut i sesongen vi kom, sier manageren.

– Diskusjonene rundt forlengelsen av kontrakten handlet om hvilken rolle vi ser for oss han kan ha som spiller. Svaret mitt til ham var det samme som jeg deler med supporterne, vi begrenser det ikke. Vi ønsker bare det samme fra ham igjen, for det er ikke noe som er mulig å erstatte. Han kan fortsatt gjøre det, og vi trenger det fortsatt. Jeg er glad for at han takket ja og var villig til å gi oss et ekstra år av hans ekstraordinære karriere. Det er mer i vente, sier han.