Bekreftet: Milner forlenger med Liverpool

Liverpool FC bekrefter at James Milner har forlenget sin kontrakt med klubben.

Søndag skrev flere medier at James Milner og Liverpool FC har kommet til enighet om en kontraktsforlengelse. Mandag kommer klubben med bekreftelsen på at veteranen har forlenget kontrakten med ett år. 

Milner var i utgangspunktet på utgående kontrakt denne sesongen. 

The Athletic skrev at 36-åringen tar et betydelig lønnskutt for å bli værende i Liverpool. Han skal ha takket nei til mer lukrative tilbud fra andre klubber, inkludert toårskontrakter med to Premier League-klubber og en Major League Soccer-klubb.

Mer enn 20 år som Premier League-spiller

Milner spilte 39 kamper for Liverpool i den nylig avsluttede sesongen.

Han fikk sin Premier League-debut for Leeds som 16-åring i 2002, og har også spilt for Aston Villa, Newcastle og Manchester City. 36-åringen vil dermed nå bikke 20 år som Premier League-spiller til høsten.

Totalt har han spilt 588 Premier League-kamper. Det er fjerde mest i Premier Leagues historie.

Milner mottok en MBE under Dronningens såkalte Birthday Honours dennne uken. Han spilte 61 landskamper for England mellom 2009 og 2016.

– Veldig fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med å bli med også neste sesong. Jeg tar det aldri for gitt at jeg får spille får denne klubben, og det kommer jeg aldri til å gjøre, sier mannen med 289 kamper for Liverpool. 

Han sier en av de viktigste faktorene i avgjørelsen var at han føler han fremdeles har noe å bidra med i laget.

– Manageren ga klart uttrykk for hva han ønsket, og det var også en av grunnene til avgjørelsen, sier Milner.

– Jeg tok avgjørelsen med støtte fra familien, og jeg gjør det på grunn av kvaliteten på folkene i klubben. Lagkamerater, managere og trenere, i tillegg til de ansatte på treningsanlegget. Fra medisinsk apparat, drakt-teamet, kantinen og kontoransatte. Alle er med på å gjøre laget til hva det er. Så lenge jeg har noe å bidra med vil det være vanskelig å forlate denne klubben, sier han.