UEFA med unnskyldning til fansen

Omsider kom UEFA på banen med en unnskyldning til tilskuerne for kaoset rundt Champions League-finalen.

UEFA skriver at de ønsker å be om unnskyldning til alle tilskuerne som opplevde eller ble vitne til skremmende og sjokkerende hendelser før Champions League-finalen på Stade de France den 28. mai, på det som egentlig skulle ha vært en festkveld for europeisk klubbfotball.

«Ingen fotballfans burde bli satt i en slik situasjon, og det må ikke skje igjen», slår UEFA fast.

UEFA har bedt om en uavhengig granskning for å finne ut hva som gikk galt, og hvem som har ansvaret for at det gikk galt, påpeker de. 

Denne granskningen vil bli ledet av Dr Tiago Brandao Rodrigues fra Portugal, og målet er å få forståelse for hva som skjedde i oppbygningen til finalen, og finne ut hvilke lekser som må læres for å sørge for at dette ikke skjer igjen.

«Granskningen vil forsøke å få et fullstendig bilde av hva som skjedde, inkludert en tidslinje over det som skjedde, både inne på stadion og de tilstøtende områdene, inkludert tilskuerflyt til stadion via de ulike inngangene», slår UEFA fast.

UEFA påpeker at de akter å undersøke alt som hadde med sikkerhet, mobilitet, billetter og annet som måtte dukke opp, og også hvor godt arrangementet var forberedt, og man skal også inkludere det som skjedde ved fansonene til Liverpool og Real Madrid.

Håper å ha en rapport klar så fort som mulig

Granskningen vil forhøre seg med UEFA, ulike fangrupper og de to finalistene, samt nøytrale tilskuere, det franske fotballforbundet, politiet og nasjonale og lokale myndigheter, samt stadionarrangøren. 

Resultatet av granskningen vil munne ut i en detaljert rapport ført i pennen av Dr Tiago Brandao Rodriguez og de ekspertene han får til å hjelpe seg. Granskningen vil starte umiddelbart, og man håper å ha en rapport klart så snart som mulig. 

Så snart rapporten er klar vil den bli publisert av UEFA på uefa.com.