På 24 timer har over 5000 fylt ut skjemaet om sine opplevelser fra Paris

Liverpool Football Clubs CEO Billy Hogan har kommet med en oppdatering.

Liverpool FC ønsker å samle inn all informasjon om hva som gikk galt rundt Champions League-finalen i Paris, og hvilke opplevelser røde supportere hadde fra den franske hovedstaden på kampdagen.

Allerede 24 timer etter at klubben ba om informasjon, har 5000 reisende supportere fylt ut skjemaet. Der bes det om beskrivelser av hvordan en opplevde fanzone-området, ankomsten til Stade de France, og opplevelser etter kampen. De ønsker det så detaljert som mulig, og bilder og video som kan støtte opp om teksten.

Billy Hogan er Liverpool FC sin CEO, og har kommet med en oppdatering tirsdag kveld.

– Som vi sa i går, skrev vi til UEFA og ba dem om å gi ansvaret til en passende person eller personer, for å ha en skikkelig uavhengig nøye gjennomgang, som er transparent, og gjennomgår hendelsene før og etter kamp i Paris. Gjennom pressemeldinger i media har vi blitt klar over at de har bedt om en rapport, og vi fikk et brev fra UEFA i dag der det ble bekreftet, men jeg har snakket med UEFA i kveld om dette, sier han til Liverpoolfc.com

Vil ha uavhengig etterforskning – ikke rapport

Han er klar på at Liverpool FC ønsker en nøye uavhengig etterforskning, heller enn en rapport.

– På dette tidspunktet har vi ikke så mange detaljer, men det er en prossess i utvikling, og vi ønsker å sørge for at de riktige stegene blir tatt for å få fakta på bordet om hva som skjedde i Paris på lørdag. Bare som eksempel, så er det mulig at det bare er en språklig forskjell, men vi har bedt om en uavhengig etterforskning heller enn en uavhengig rapport. Detaljer er viktig her, og vi skal følge det opp med UEFA over de neste dagene, sier han videre.

Tidligere i kveld var Spirit of Shankly ute med en melding, der de krever stopp på alle løgnene. Den kan leses i tweeten under.